ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγές στην Μεγάλου Αλεξάνδρου από αρχές του 2018 στη Λάρισα - Τι θα ισχύει για πεζούς και αυτοκίνητα

Αλλαγές στην Μεγάλου Αλεξάνδρου από αρχές του 2018 στη Λάρισα - Τι θα ισχύει για πεζούς και αυτοκίνητα



Ερχεται σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης για την Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία αλλάζει ριζικά και αναμορφώνεται σύμφωνα με το ΣΒΑΚ. Το τμήμα που θα κλείσει είναι από την Κύπρου έως και την Μανδηλαρά. Το έργο μαζί με πολλά άλλα θα εκκινήσει στις αρχές του 2018 και αναμένεται να κλείσει για τα αυτοκίνητα τουλάχιστον για 150 ημέρες. Επίσης στη μελέτη προβλέπεται και το πως θα κινούνται οι πεζοί κατά την διάρκεια των έργων.



Τι προβλέπει η μελέτη

Η Μελέτη ζητά τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την διάρκεια των εργασιών, με προσωρινή σήμανση σύμφωνη με την Τεχνική Έκθεση και τα Σχέδια που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μελέτης.


Η κυκλοφορία των πεζών στην περιοχή των έργων θα γίνεται από διάδρομο που θα οριοθετεί η τοποθέτηση πλαστικού πλέγματος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και θα ενώνεται με γεφυρώσεις με τις εισόδους κατοικιών – καταστημάτων. Η κάθετη διέλευση των πεζών θα γίνεται από τις υπάρχουσες διαβάσεις στις διασταυρώσεις της με τις άλλες οδούς. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται διάδρομος διέλευσης πεζών τουλάχιστον 1,20 μ.


Μάλιστα στην μελέτη ζητείται να προβλεφθεί τόσο η κίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, όσο και των περιοίκων ή όσων διαθέτουν καταστήματα στη Μ. Αλεξάνδρου
Οι ως άνω προτεινόμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν χρονική διάρκεια η οποία θα καθοριστεί από τις αρμόδιες αρχές αστυνόμευσης της οδού με δυνατότητα παράτασης κατόπιν σχετικού αιτήματος.


Η Μελέτη μετά την ψήφισή της και πριν την υλοποίησή της, θα πάει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.




Πως θα γίνει η Μ. Αλεξάνδρου

Η ανάδοχος εταιρεία θα προβεί στην ανακατασκευή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (από την οδό Κύπρου έως την οδό Μανδηλαρά). Η διατομή της οδού θα είναι ενιαίας στάθμης (χωρίς κράσπεδα και ρείθρα) που θα περιλαμβάνει την κατασκευή:
  • μίας λωρίδα κυκλοφορίας αποκλειστικής κίνησης Λεωφορείων, Ταξί, οχημάτων τροφοδοσίας, έκτακτης ανάγκης και
  • λωρίδων ποδηλατοδρόμου που θα διαχωρίζονται με τα οχήματα με μία λωρίδα πρασίνου.


Η διάρκεια των έργων εκτιμάται σε 150 ημέρες.







Πηγή: www.larissanet.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια