ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Βόλου: "Που το πάει η δημοτική αρχή Βόλου με την αξιοποίηση του SRF;"

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Βόλου: "Που το πάει η δημοτική αρχή Βόλου με την αξιοποίηση του SRF;"

Ανακοίνωση εξέδωσε το "Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο" Βόλου σχετικά με το θέμα αξιοποίησης του SRF.


Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:



Που το πάει η δημοτική αρχή Βόλου με την αξιοποίηση του SRF;

Στις 25/10/2017 και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Βόλου, παρουσίασε προμελέτη για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων. «Η μονάδα επεξεργασίας Α.Σ.Α. θα έχει ως στόχο την παραγωγή δευτερογενούς στερεού καυσίμου (Solid Recovered Fuel, S.R.F.) με κατάλληλα χαρακτηριστικά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανίες παραγωγής τσιμέντου». Οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, σε αγαστή και σιωπηλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις τοπικές αρχές, αδειοδότησαν την ΑΓΕΤ να χρησιμοποιεί RDF ως καύσιμη ύλη, χρησιμοποιώντας και επιστήμονες που δεν δίστασαν να παρουσιάσουν το RDF ως εναλλακτικό έως και οικολογικό καύσιμο.
Η πρόταση – πρόθεση του Δήμου Βόλου για παραγωγή και αξιοποίηση SRF, ανάγεται στο ίδιο πλαίσιο και σκεπτικό, το οποίο έχει ως βασική στόχευση το κέρδος ανεξαρτήτως του όποιου κόστους για τον πολίτη.

Αν στις προθέσεις του δήμου Βόλου είναι η όποια προσφορά του στους πολίτες, οφείλει πρωτίστως, να προχωρήσει σε μια σοβαρή Επιδημιολογική Μελέτη η οποία και θα αποδείξει και θα υποδείξει τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες με στόχο το κοινό καλό. Οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία, ενέχει σκοπιμότητα, πολλώ δε μάλλον, βαρύτατες υποψίες, αν ληφθεί απόφαση ερήμην των πολιτών και σε βάρος των πολιτών.

Ο κίνδυνος εκτροπής σε ολισθηρά μονοπάτια, είναι ορατός, αν οι πρωτοβουλίες και κινήσεις της διοίκησης, τελούν υπό καθεστώς αδιαφάνειας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος, οφείλουν να βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες των διοικήσεων. Και δεν επιδέχονται καμίας “έκπτωσης”.

Η διοίκηση είτε κεντρική είτε περιφερειακή, οφείλει να σέβεται και να τιμά με τις αποφάσεις τον εντολοδόχο της που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. Οι δε πρωτοβουλίες της να εδράζονται στη βάση της εθνικής ανεξαρτησίας και της χρηστής διαχείρισης, προς όφελος του ίδιου του λαού.

Το ΕΠΑΜ με συνέπεια και συνέχεια, πιστεύει ακράδαντα ότι, η μόνη περίπτωση, αλλαγής σελίδας, είναι επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει μια Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση με την συμμετοχή του λαού, για τον ίδιο το λαό, που θα βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο, στον οποίο τον έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις των μνημονιακών χρόνων. 







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια