ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής περιόδου 1997-1999 επισκέφτηκαν την πόλη της Καρδίτσας

Απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής περιόδου 1997-1999 επισκέφτηκαν την πόλη της Καρδίτσας


Η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας εξακολουθεί να διατηρεί άρρηκτους τους δεσμούς της συναδελφικότητας και της συναλληλίας στους πρώην σπουδαστές της, οι οποίοι φοίτησαν σε αυτήν και έλαβαν όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά, ψυχικά και σωματικά εφόδια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν επαρκώς στο δύσκολο έργο του σύγχρονου Αστυνομικού.


Σαράντα (40) Αστυνομικοί διαφόρων βαθμών, οι οποίοι υπηρετούν ήδη σε νευραλγικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τόπους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής της πόλης μας και επανέφεραν στη μνήμη τους τα χρόνια της φοίτησής τους. Παρόντες σε αυτήν την συνάντηση ήταν ο τότε Διοικητής τους κ. Δημήτριος Καλλιαντζής και οι Αξιωματικοί εκπαιδευτές τους κ.κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Ευάγγελος Παπαμαργαρίτης και Γεώργιος Καμινιώτης, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης της I.P.A. κ. Γεώργιο Ζαρχανή και τους Θωμά Κουκουλέτσο και Ιωάννη Βαρδάκα.


Όλοι μαζί επισκέφτηκαν τους εσωτερικούς χώρους της Σχολής (θαλάμους, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, διδακτήρια) παρουσία του νυν υπευθύνου της Σχολής Υπαστυνόμου κ. Θεοδώρου Ρίζου και κατόπιν, προσκύνησαν στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό της Σχολής. Προτού ολοκληρωθεί η επίσκεψη, παρατάχτηκαν στον προαύλιο χώρο, όπου βρίσκεται και το εικονοστάσι του Αγίου Αρτεμίου στη μνήμη των πεσόντων συναδέλφων υπέρ του καθήκοντος, το οποίο ανεγέρθηκε με δαπάνες των εκπαιδευομένων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.


Στη συνέχεια, αναχώρησαν και επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν στις αίθουσές του από τον ιδρυτή κ. Δημήτριο Καλλιαντζή, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα πάρα πολλά μουσειακά εκθέματα. Συγχρόνως, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για τις πλούσιες αρχειακές συλλογές που διαφυλάσσονται εκεί, καθώς και για κάποια μοναδικά κειμήλια, των οποίων η αξία είναι μεγάλη λόγω της μοναδικότητάς τους. Συγκινησιακή φόρτιση προκάλεσε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος των πεσόντων Αστυνομικών, των πολεμικών κειμηλίων από το ύψωμα 731 του έπους 1940 και του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη.


Η αλληλεπίδραση και οι συζητήσεις μεταξύ των αντρών συνεχίστηκε σε ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής, όπου συνέφαγαν και διασκέδασαν.


Ο κ. Καλλιαντζής αποχαιρετώντας τους επισκέπτες Αστυνομικούς τους υπενθύμισε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη ως επιστέγασμα αυτής της συναδελφικής συνάντησης: «Το πρώτο σου χρέος είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος να παραδώσεις στο γιο την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει» (απόσπασμα από το έργο του Ασκητική).



















Πηγή: http://karditsa-police-museum.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια