ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Αστυνομική λογοτεχνία δια χειρός ενός Τρικαλινού

Αστυνομική λογοτεχνία δια χειρός ενός Τρικαλινού


Το πρώτο συγγραφικό του έργο, στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, είναι για τον Θοδωρή Μπενάκη «Το Λάθος Βήμα του Τραπεζίτη». Μια συναρπαστική ιστορία, με εξαιρετική πλοκή και γοητευτικούς ήρωες, που διαδραματίζεται σε μια ιδιαίτερη ιστορική περίοδο για τη χώρα μας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας έλκει την καταγωγή του από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα τα Τρίκαλα, από την πλευρά της μητέρας του Καίτης Καμπόση.


Μια γεύση για το «Το Λάθος Βήμα του Τραπεζίτη» μας δίνουν οι εκδόσεις «Στοχαστής» από τις οποίες κυκλοφορεί το βιβλίο:


«To 1938 εξαφανίζεται μυστηριωδώς ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πελοποννήσου Χαράλαμπος Πολυζωγόπουλος. Λίγες ημέρες μετά, αποκαλύπτεται μεγάλη κατάχρηση σε βάρος της τράπεζας, πρωταγωνιστής της οποίας είναι ο ίδιος. Το γεγονός θεωρείται ότι πλήττει την εικόνα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, το οποίο υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται πια εγκλήματα. Γι’ αυτό και με ιδιαίτερη προσοχή και μυστικότητα ενεργοποιεί το επιτελείο των διωκτικών Αρχών, με εντολή την άμεση επίλυση της υπόθεσης. Στα πλαίσια των διεξαγόμενων ανακρίσεων οι υποψίες των Αρχών στρέφονται και προς τον ιδιαίτερο γραμματέα και έμπιστο του Πολυζωγόπουλου, Αλέξανδρο Χρυσοβέργη και αποφασίζουν να τον πιέσουν για να αποκαλύψει πού κρύβεται ο καταχραστής. Τον στέλνουν εξορία σε νησί, με την ελπίδα ότι, εάν πράγματι γνωρίζει κάτι, θα αποκαλυφθεί. Η υπόθεση ανατίθεται στον νεαρό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο οποίος υποδύεται έναν εξόριστο γιατρό, αρχηγό μιας φανταστικής ομάδας κομμουνιστών, οπαδών του Μπουχάριν, η οποία μόλις έχει εξαρθρωθεί. Ποιος θα στήσει παγίδα σε ποιον;»


O Θεόδωρος Μπενάκης, με "Το Λάθος Βήμα του Τραπεζίτη" κάνει μια δυναμική είσοδο στο τερέν του αυθεντικού, παραδοσιακού αστυνομικού μυθιστορήματος. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας σειράς, που θα ακολουθήσει, επίσης από τις Εκδόσεις «Στοχαστής» με την υπογραφή του. Σε χαμηλούς τόνους, με αδιόρατα μυστικά να κρύβονται πάντα στο σκοτάδι και τις σκιές, με την Πολιτική και την Ιστορία να παίζουν ενεργό ρόλο στην πλοκή, με τη βία και το αίμα σε μικρές δόσεις να επιτείνουν ακαριαία το σασπένς, και το χρήμα να είναι η κινητήριος δύναμη της ηθικής των ανθρώπων, ο Μπενάκης καταφέρνει να μας συστηθεί στην αστυνομική λογοτεχνία με ένα δικό του, μοναδικό τρόπο.






Πηγή: www.kosmoslarissa.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια