ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αυξημένες και πάλι οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου

Αυξημένες και πάλι οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου



Στη Χίο μέσα σε ένα 24ωρο, έφτασαν 252 άτομα - Στη Λέσβο, σκάφος της Frontex εντόπισε και διέσωσε 49 πρόσφυγες ανοιχτά του νησιού - Διασώθηκαν 15 άτομα στην Καλόλιμνο - Πάνω από 2.000 άτομα βρίσκονται στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ. το οποίο χωράει 894 άτομα



Οι εκτιμήσεις ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν θα αυξηθούν, λόγω του αυξανόμενου ψύχους, καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα, πέφτουν στο κενό, καθώς οι μεταναστευτικές ροές άρχισαν τις τελευταίες ώρες να αυξάνονται.



Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου 63 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Χίου, στο ύψος του Ξενοδοχείου Χανδρής ενώ μετά τις 09:30 το πρωί 62 άτομα αποβιβάστηκαν στην παραλία της Βοκαριάς στα Νένητα. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι 127 μετανάστες της Παρασκευής τότε ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έφθασαν μέσα σε ένα 24ωρο, ανέρχεται σε 252 άτομα. 



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα περιστατικά του τελευταίου 24ωρου ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων ατόμων στη Χίο ανέρχεται σε 2.324 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες με τους 2.074 να είναι βρίσκονται στην ΒΙ.ΑΛ. της οποίας η δυναμικότητα είναι 894 άτομα! 
Από την άλλη πλευρά, στη Λέσβο, σκάφος της Frontex, που περιπολούσε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017» εντόπισε και διέσωσε 49 πρόσφυγες ανοιχτά του νησιού, το βράδυ της Παρασκευής. Η λέμβος με τους πρόσφυγες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Εφταλούς» στη Λέσβο. Το πλήρωμα της Frontex περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες στη λέμβο και τους μετέφερε στο λιμάνι Σκάλας Συκαμιάς. 



Στην Καλόλιμνο οι έρευνες για τυχόν επιζόντες συνεχίζονται, μετά τη βύθιση χθες τα ξημερώματα ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και 15 να διασωθούν. Προχθες ένας εκ των διασωθέντων δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 με 25 άτομα. 



Υπερπληθυσμός στα κρατητήρια

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος politischios.gr τραγική παραμένει η κατάσταση και στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου αφού με ανώτερη χωρητικότητα τα 18 άτομα, κρατούνται πάνω από 27 παραβατικοί μετανάστες και πρόσφυγες προκαλώντας ασφυξία.



Την ίδια ώρα σε δομές της Ύπατης Αρμοστείας (ξενοδοχεία και διαμερίσματα) διαμένουν 206 άτομα, κυρίως οικογένειες και ευπαθείς ομάδες και ακόμα 17 άτομα σε δομές ΕΚΚΑ.



Να σημειωθεί ότι από την αρχή της εβδομάδες αναχώρησαν από τη Χίο για κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας μόλις 35 άτομα.






Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια