ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο με διακοπές και επεισόδια για άλλη μια φορά χθες στο Βόλο

Δημοτικό Συμβούλιο με διακοπές και επεισόδια για άλλη μια φορά χθες στο Βόλο


Πολλές δεκάδες πολίτες στο Δημαρχείο, δεν τους δόθηκε ο λόγος


Διακοπή της συνεδρίασης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έγινε με το «καλησπέρα», με το προχθεσινό σκηνικό να επαναλαμβάνεται, καθώς αρκετές δεκάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ζητούσαν το λόγο για δύο λεπτά για να μεταφέρουν το αίτημα ειδικής συνεδρίασης για την καύση των σκουπιδιών. Μετά από αίτημα 17 συμβούλων των μειοψηφιών το θέμα αδειοδότησης της ΑΓΕΤ και της μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου. Φραστικό επεισόδιο έγινε μεταξύ πολίτη και του σε αργία δημάρχου Αχ. Μπέου.




Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς ξεκίνησε τη διαδικασία, οι πολίτες ζητούσαν να καταθέσουν το αίτημα, ο ίδιος είπε ότι οι απαντήσεις δόθηκαν και θα προχωρήσουν στη συνεδρίαση.


Εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών ζήτησαν το λόγο, με βάση διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και τελικά ο πρόεδρος κάλεσε σε αποχώρηση από την αίθουσα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.


Με την ανακοίνωση αυτή ακολούθησαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους, που του έλεγαν να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.


Μετά από λίγα λεπτά οι σύμβουλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο πρόεδρος του σώματος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η Δημοτική Αρχή θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, που θα έρθει προς συζήτηση και με την προετοιμασία που θα έχει γίνει θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.




Ζητούν ειδική συνεδρίαση

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατέθεσε αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών που ζητούν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ για χρήση ως καύσιμων υλών αποβλήτων από συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό-RDF), λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Βόλου.
Ως θέμα της ειδικής συνεδρίασης, οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να μπει και η αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.


Το αίτημα φέρει τις υπογραφές 17 δημοτικών συμβούλων: Ι. Αποστολάκης – Θ. Κλημόπουλος, Μ. Πατσιαντάς, Κ. Γαργάλας, Λ. Κατσαλής, Μ. Δραμητινός, Ελένη Μεϊκοπούλου, Δ. Πέγιος, Νατάσα Οικονόμου, Ν. Στόικος, Θ. Διαμαντένιας, Ν. Χαυτούρας, Ν. Κανελλής, Φωτεινή Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, ι. Λαΐνας και Αχ. Καλυβιώτης κι εντός ολίγων ημερών – όσων προβλέπονται από τον Δημοτικό Κώδικα καλείται να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει για το θέμα αυτό, ενώ σε περίπτωση που αναβληθεί η ειδική συνεδρίαση δύο φορές την τρίτη φορά, διεξάγεται κανονικά.




Φραστικό επεισόδιο με τον σε αργία

Φραστικό επεισόδιο έγινε μεταξύ μέλους της επιτροπής πολιτών και του σε αργία δημάρχου Αχιλ. Μπέου, που κάτι είπε, με αποτέλεσμα να του πει «ως τι μιλάς εσύ» και να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο.


Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έφτασαν άμεσα στο σημείο που καθόταν ο σε αργία δήμαρχος (δεξιά της εισόδου της αίθουσας), όπως και πολίτες και τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.





Με κερί και Αστυνομία

Σημειώνεται ότι πολίτης έφερε και κερί, υπό το φόβο να μη σβήσουν και πάλι τα φώτα στο Δημαρχείο Βόλου, που έσβησε στη συνέχεια, ενώ η συνεδρίαση έγινε παρουσία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στους διαδρόμους.






Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια