ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Εγκαινιάστηκε η νέα διώροφη πτέρυγα του Γυμνασίου - Λυκείου στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Εγκαινιάστηκε η νέα διώροφη πτέρυγα του Γυμνασίου - Λυκείου στον Πλατύκαμπο Λάρισας


Σε μια λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, εγκαινιάστηκε η διώροφη πτέρυγα του Γυμνασίου - Λυκείου Πλατυκάμπου.


Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορές υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον Δήμο Κιλελέρ. 


Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: 

«Τα πάντα είναι θέμα παιδείας γι’ αυτό και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτή. Η κατασκευή της νέας πτέρυγας ήταν ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής και εμείς σταθήκαμε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο αίτημα αυτό της τοπικής κοινωνίας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Δήμου Κιλελέρ. Εδώ βλέπουμε τη συνεισφορά της Ευρώπης καθώς με πόρους του προγράμματος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εντάξαμε το έργο σ’ αυτό για χρηματοδότηση, καθώς το κράτος αδυνατούσε να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα νέο σχολείο με 7 νέες αίθουσες, ιατρείο, γραφεία καθηγητών, χώρους αποθηκευτικούς, αλλά και εργαστήριο για τους μαθητές. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, συνέργειας, κοινού λόγου και αποτελεσματικότητας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι. Γιατί παραδώσαμε ένα έργο διαγενεακό, για τα παιδιά που είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών. Για να γίνεται το μάθημα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μάλιστα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για να βελτιωθεί το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο».
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ανέφερε ότι σύντομα μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα σχολεία της Θεσσαλίας πρόκειται να αναβαθμιστούν με νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για αυτό το έργο το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνεργατικότητας. Ένα αίτημα των γονέων, των δασκάλων, των μαθητών, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων έγινε πραγματικότητα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους μας γιατί η συνεργασία είναι το Α και το Ω. Έτσι λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα και πλέον απολαμβάνουμε αυτό το σχολείο κόσμημα για την περιοχή».


Στην τελετή των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Θ. Νταφούλης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γ. Καψάλης, ο Πρόεδρος ΤΚ Πλατυκάμπου κ. Δ. Καρατσίβος και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Π. Παπαιωάννου, ενώ παραβρεθήκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Α. Μπέμπης και Γ. Λαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Νίκος Λιούπας και Θανάσης Παιδής, ο Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Κιλελέρ κ. Αχ. Βαρδακούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τ. Τσινούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωαν. Κουκούτσης, Χ. Χατζούλης, Ρ. Κομήτσας, Ζ. Ανυφαντή, Ιωαν. Ζαχαριάς, Πρόεδρος ΤΚ Γαλήνης Κ. Κατσικάρης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/βαθμιας Ευαγγ. Κρεμεζή, καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες Περιφέρειας και Δήμου Κιλελέρ.





ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο περιλάμβανε:

1) την ενίσχυση στατικής επάρκειας του παλαιού κτιρίου 
2) την προσθήκη νέας διώροφης πτέρυγας εμβαδού 658,36 τ. μ. και 
3) την ανακατανομή των υφιστάμενων χώρων με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης, βελτίωσης θερμομονωτικής ικανότητας και αποκατάστασης δομικών στοιχείων στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Πλατυκάμπου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεπάρκεια και η ακαταλληλότητα χώρων εκπαίδευσης και διοίκησης.


Η προσθήκη της νέας διώροφης πτέρυγας εμβαδού 658,36 τ.μ περιλάμβανε μεταξύ άλλων: 7 νέες αίθουσες διδασκαλίας, 1 νέα αίθουσα εργαστηρίου, γραφείο διευθυντή/υποδιευθυντή Λυκείου, γραφείο καθηγητών Λυκείου, γραμματεία-αρχείο- φωτοτυπείο Λυκείου, ιατρείο-αναρρωτήριο, γενικό αρχείο, λεβητοστάσιο-αποθήκη καυσίμων.


Η οριστική παραλαβή του έργου πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017 και το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.




Πηγή: www.kosmoslarissa.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια