ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Επιδότηση μέχρι και 50.000 ευρώ για τους αγρότες με πτυχίο από το ΕΣΠΑ

Επιδότηση μέχρι και 50.000 ευρώ για τους αγρότες με πτυχίο από το ΕΣΠΑ


Εως 50.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καταπιάνονται με αγροτικές δραστηριότητες και επιθυμούν είτε να «στήσουν» είτε να οργανώσουν υφιστάμενη επιχείρηση συναφή με τις σπουδές τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 6 Σεπτεμβρίου.


Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα πάρουν το «πράσινο φως» της ένταξης στο πρόγραμμα με τον τίτλο: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.


Ένας δικαιούχος με ατομική επιχείρηση μπορεί να λάβει από 5.000 έως 25.000 ευρώ ενίσχυση, μέχρι 40.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και αντίστοιχα μέχρι 50.000 ευρώ συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων.


Εφόσον για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κατατεθεί επιχειρηματικό σχέδιο υψηλότερου προϋπολογισμού από τον προβλεπόμενο ο εκάστοτε επενδυτής οφείλει να καλύψει ο ίδιος τη διαφορά.


Οι δικαιούχοι

Η δράση απευθύνται σε απόφοιτους ΑΕΙ / ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδας ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ. Συγκεκριμένα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης:


Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρεία με ανέργους ή μισθωτούς.


Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.


Τα επαγγέλματα

Στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό κλάδο και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα συγκαταλέγονται: οι κτηνιατρικές υπηρεσίες ζωικής παραγωγής, οι υπηρεσίες γεωργικών μελετών, οι δασολογικές μελέτες, οι υπηρεσίες έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης στις γεωπονικές επιστήμες, η πρόβλεψη καιρού, κ.ά.


Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου: www.ependyseis.gr/mis από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Θα ακολουθήσει ακόμη μία περίοδος υποβολής αιτήσεων (8/11/2017 – 13/12/2017).




Πηγή: Ελεύθερος Τύπος




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια