ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Επικίνδυνα παιχνίδια Λαρισαίων μαθητών κυνηγώντας ένα "Like" με φωτογραφίες στις γραμμές του τρένου !

Επικίνδυνα παιχνίδια Λαρισαίων μαθητών κυνηγώντας ένα "Like" με φωτογραφίες στις γραμμές του τρένου !


Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες από τότε που κηδεύθηκε ο 15χρονος Λαρισαίος μαθητής, έχοντας χάσει τη ζωή του μετά από ηλεκτροπληξία στις γραμμές του ηλεκτροκίνητου δικτύου του ΟΣΕ στο Μεζούρλο και, καθημερινά σχεδόν ανήλικα παιδιά συνεχίζουν να επισκέπτονται τις σιδηροδρομικές γραμμές.


Η λήψη φωτογραφιών σε βαγόνια και στις γραμμές ή και την ώρα που περνά η αμαξοστοιχία, προκειμένου να ακολουθήσει μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μια επικίνδυνη «μόδα» ανήλικων μαθητών, που πραγματικά ρισκάρουν τη ζωή τους με αφορμή και τις εναέριες γραμμές του συστήματος ηλεκτροκίνησης που βρίσκονται υπό τάση 25.000 Volt.


Η συνήθεια των παιδιών αναδεικνύει παράλληλα και την ανεύθυνη στάση της διοίκησης της αρμόδιας εταιρίας του ΟΣΕ που, παρά τα ατυχήματα και το τελευταίο δυστύχημα, αφήνει ακόμη και σήμερα αφύλακτο – χωρίς περίφραξη – τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου από την πλευρά της Νέας Πολιτείας. Κενό που εκμεταλλεύονται τα παιδιά για να περάσουν στις γραμμές του ΟΣΕ και να φωτογραφηθούν.


Το δυστύχημα με τον 15χρονο μαθητή δεν αιφνιδίασε τον ΟΣΕ. Αφού το 2012 άλλος, επίσης ανήλικος, Λαρισαίος μαθητής «κεραυνοβολήθηκε» στην ίδια περιοχή του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο. Αυτές τις ημέρες μετά από προσφυγή της οικογένειας του 12χρονου τότε αγοριού, καθαρογράφεται η απόφαση Δικαστηρίου της Λάρισας που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αναμένεται καταδικαστική για εργαζόμενο του ΟΣΕ, για παράλειψη στη λήψη μέτρων.


Ωστόσο παρά το ατύχημα του 2012, παρά το πρόσφατο δυστύχημα και παρά την καθημερινή συνήθεια των παιδιών, ο ΟΣΕ συνεχίζει να αδιαφορεί. Μια (ακόμη) ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος ίσως να αποτελέσει η σύσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα, εφόσον στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ πεισθούν για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα… προστασίας των παιδιών. Με μια «απλή» περίφραξη του δικτύου που σήμερα είναι άφρακτο…



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, φύλακες του ΟΣΕ στον Εμπορικό Σταθμό του Μεζούρλου, να απομακρύνουν παιδιά που εισέρχονται στις σιδηροδρομικές γραμμές, συνήθως για να ζωγραφίσουν σε βαγόνια και για να φωτογραφηθούν είτε στις γραμμές – είτε δίπλα στα διερχόμενα τραίνα.


Αδιάψευστος μάρτυρας οι αμέτρητες φωτογραφίες που αναρτούν τα ίδια τα παιδιά στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ρισκάροντας πραγματικά αφού οι εναέριες γραμμές του συστήματος ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, βρίσκονται υπό τάση 25.000 V. Έτσι όσοι ανεβαίνουν στην οροφή των βαγονιών, λόγω και της μικρής απόστασης από τις εναέριες γραμμές, «κεραυνοβολούνται». 


Η ευθύνη του ΟΣΕ και της αρμόδιας εταιρίας του, έγκειται στο γεγονός ότι τα παιδιά επιλέγουν να περνάνε στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τη σημείο όπου οι γραμμές δεν διαθέτουν περίφραξη.




ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Ένα 12χρονο αγόρι «κεραυνοβολήθηκε» το 2012 στο Μεζούρλο, όταν ανέβηκε στην οροφή του βαγονιού. Το παιδί ευτυχώς επέζησε τελικά μετά από πολύμηνη νοσηλεία ενώ η οικογένειά του προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων αλλά και αποζημίωση.


Πριν λίγο καιρό, η προσφυγή της οικογένειας εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η απόφαση Δικαστηρίου της Λάρισας που καθαρογράφεται, αναμένεται να είναι καταδικαστική σε βάρος στελέχους του τοπικού ΟΣΕ.


Με το σκεπτικό της παράλειψης στη λήψη μέτρων, οι ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν σε εργαζόμενο του Οργανισμού, παρότι η Διοίκηση του ΟΣΕ είναι αυτή που θα έπρεπε να λάβει μέτρα προστασίας, όπως η περίφραξη του χώρου.


Ενώ λοιπόν αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ο ΟΣΕ δεν παραδειγματίσθηκε από τον τραυματισμό του 12χρονου, δεν προχώρησε στην περίφραξη του χώρου και πέντε χρόνια μετά, στις 14 Οκτωβρίου ’17 στην ίδια περιοχή του ΟΣΕ, ένα ακόμη παιδί «κεραυνοβολείται».


Μόνο που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το συμβάν του 2012, ο 15χρονος Κωνσταντίνος Βασ. Μπαμπανιάρης, μετά από μια βδομάδα νοσηλείας σε νοσοκομείο της Αθήνας, χάνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή υποκύπτοντας στα τραύματά του.




ΣΥΣΚΕΨΗ

Μια ευκαιρία για να πεισθεί ο ΟΣΕ για την ανάγκη να πράξει τα αυτονόητα, αποτελεί η σύσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα παρουσία στελεχών της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, του δημάρχου Λάρισας Απ. Καλογιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων. Σύσκεψη η οποία αφορά στη συνεργασία των δύο πλευρών, της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή θέματα του Οργανισμού στη Λάρισα.





Πηγή: www.eleftheria.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια