ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Επιμένει η Αντιπολίτευση για το "Πάρκο των Ευχών" στη Λάρισα: «Το Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα …»

Επιμένει η Αντιπολίτευση για το "Πάρκο των Ευχών" στη Λάρισα: «Το Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα …»


Σε άλλη μια κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλης, Εκτ. Νασιώκας και Ντ. Διαμάντος , απαντώντας με ευθείες βολές κατά του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιαννη , σχετικά με το "Πάρκο των Ευχών", κατηγορώντας τον για συστηματική υποκρισία. 


Η νέα αυτή ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «Το Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα …» .


Αναφέρει αναλυτικά:


Η συστηματική υποκρισία του Δήμαρχου είναι χειρότερη και από τον λαϊκισμό. Μπορεί να χειραγωγεί την δημοτική του ομάδα , χρησιμοποιώντας την ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις <πονηρές > και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις που αποφασίζει ο ίδιος και μια μικρή ομάδα γύρω από αυτόν , αλλά την αντιπολίτευση , τον ενημερώνουμε , ότι δεν μπορεί και δεν θα την χειραγωγήσει .

Ο κ. Καλογιάννης για άλλη μια φορά κατάφερε να διχάσει .

Εμείς ως αντιπολίτευση , είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία από όπου και αν προέρχεται, αλλά και να σταθούμε απέναντι σε κάθε <σκανδαλώδη> διαδικασία της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες ζητούν λύσεις στα πολλά και σημαντικά προβλήματά τους .Εμείς είμαστε εδώ να εργαστούμε από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός ενός έργου ή μιας δράσης είναι αυτός όμως που μπορεί να διασφαλίσει , με εντιμότητα , την ολοκλήρωση και σωστή λειτουργία οποιουδήποτε έργου . Έννοιες όμως άγνωστες στην δημοτική αρχή , αφού τους …αιφνιδίασαν ακόμη και τα Χριστούγεννα !

Η επιτυχία του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών – το οποίο όλοι επιθυμούμε και ψηφίσαμε – δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας , δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για <υπόγειες διαδρομές> . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ο κ. Καλογιάννης και οι συνεργάτες του , είναι πλέον ορατό σε όλους , ότι ή μένουν άπρακτοι παρακολουθώντας απλώς τα προβλήματα της πόλης ή προσπαθούν την <τελευταία στιγμή> με… αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες . Τι εννοούμε ? Τρία χρόνια εξαγγέλλουν τα <μεγάλα έργα > στην πόλη , λένε τώρα ότι θα ξεκινήσουν του χρόνου , ενώ του παραχρόνου τελειώνει η θητεία τους … Τρία χρόνια λένε ότι θα νοικοκυρέψουν την Λάρισα …όμως οι δρόμοι της Λάρισας μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα…αγώνες ανωμάλου δρόμου ! Αποφασίσανε να λειτουργήσουν το Πάρκο Ευχών αλλά ..μπερδέψανε την ημερομηνία των Χριστουγέννων και …<αναγκαστικά > κάνουν «σκανδαλώδεις ευνοϊκές» αναθέσεις για να προλάβουν !!

Τώρα ο Δήμαρχος βλέπει και τα …φαντάσματα των Χριστουγέννων δηλώνοντας ότι εμείς <<επιχειρούμε να ναρκοθετήσουμε την προσπάθεια>> . Ας ασχοληθεί με την , υπο διάλυση, παράταξη του και ας αφήσει τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Ο κ. Καλογιάννης καταλαβαίνοντας ότι έχει χάσει την ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της πόλης καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς και αναθέσεις .

Οι <χειραγωγημένες > αναθέσεις , όποιου ποσού , αποτελούν πλέον , το πολιτικό στίγμα του κ. Καλογιάννη . Η δε ενδεχόμενη διασύνδεση του με επιχειρηματικά συμφέροντα προβάλλει στον ορίζοντα και εγείρει πολλά ερωτηματικά που πιθανόν χρήζουν και περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, μήπως οι αόριστες κατηγορίες «λάσπη» περί «αναθέσεων σε 4 αδελφές εταιρείες» που εκτόξευε ως αντιπολίτευση ο κ. Καλογιάννης και τις «μάζευε» μετά μπροστά στον ανακριτή, μετατράπηκαν τελικά σε αποκλειστικά δικό του «εργαλείο» μαζικών απευθείας αναθέσεων και τώρα που αποκαλύπτεται χάνει την ψυχραιμία του;
Μερικές επισημάνσεις προς τον κ. Δήμαρχο :

1. Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι –η αντιπολίτευση ,το χιόνι , οι πολίτες η ημερομηνία των Χριστουγέννων , οι “αόρατες δυνάμεις”! Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο , τον Δήμαρχο . Λες και δεν είναι αυτός Δήμαρχος . Το όποιο δικό του έργο και τις όποιες δικές του παραλήψεις κρίνουν οι πολίτες και η αντιπολίτευση . Η έννοια της αυτοκριτικής του είναι τελείως άγνωστη.

2. Από όσα ο ίδιος ομολογεί, έσυρε τη δημοτική του παράταξη να στηρίξει την <πονηρή> διαδικασία απευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του Λουνα Παρκ και του Παγοδρομίου επειδή δεν προγραμμάτισαν πότε είναι τα Χριστούγεννα ! και μετα του φταίει η αντιπολίτευση που καταγγέλλει όλα αυτά αλλά και κάποιοι δικοί του που καταψήφισαν .

3. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι <<οι όροι της εκμίσθωσης ήταν σαφέστατα συμφέροντες για τον Δήμο , με τίμημα μεγαλύτερο της δημοπρασίας …>> . Υπενθυμίζουμε : με την δημοπρασία ο Δήμος θα εισέπραττε 105.000ευρω ενώ με την απευθείας εκμίσθωση που επιλέχθηκε 70.000 ευρώ ! Από πότε το ποσό των 70.000 είναι μεγαλύτερο από το ποσό των 105.000ευρω ?

4. Υποστηρίζει , ότι μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η στήριξη των Λαρισαίων επαγγελματιών .
Αληθεύει ότι ενώ , όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση <<έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις ανοικτές διαδικασίες ( διαγωνισμοί και δημοπρασίες )..>> , στον < διαγωνισμό> για την προβολή του Πάρκου η εταιρεία που πήρε μετα από <<δημοπρασία >> την προβολή του Πάρκου με προϋπολογισμό 74.214 ευρω είναι η ίδια εταιρεία που , προφανώς τυχαία , πήρε με <<διαγωνισμό >> και την διαφήμιση του Φεστιβάλ Πηνειού ? Είναι Λαρισαϊκή η εταιρεία ? Έχει ενδεχομένως κάποια <σχέση> με στενό σας συνεργάτη ?

5. Μας <απειλήσατε > στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι αναθέσεις που γινόταν ( δηλαδή αυτές που ο ίδιος κάνατε ) σε συγκεκριμένο επιχειρηματία το 2015 και το 2016 για το Παζάρι θα τις σταματήσετε! Δηλαδή θα σταματήσετε τις αναθέσεις που ο ίδιος κάνατε !!! Και ότι δεν μπορεί ο ίδιος επιχειρηματίας να θέλει να είναι ανάδοχος και στο Πάρκο των Ευχών ! Δηλαδή ομολογείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια του δίνατε αναθέσεις αλλά τώρα τέρμα ! Θα κάνετε και μήνυση στον εαυτό σας μήπως για όλα αυτά ; Και αναρωτιόμαστε : Για το Λουνα Παρκ του Παζαριού του 2018 θα έχουμε ανάδοχο τον επιχειρηματία από το Πάρκο των Ευχών ή θα επιλέξετε κάποιον άλλον …καταγγέλλοντας τον φετινό ..!

Υ.Γ1 . Ο κ. Καλογιάννης θα έπρεπε να «απολογηθεί» για την τραγωδία που παίζεται επι τρία χρόνια με τίτλο «Θεσσαλικό Θέατρο στο κρεβάτι του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Προκρούστη» και την «ορφάνια» - ακέφαλο από καλλιτεχνικό διευθυντή με ευθύνη της δημοτικής αρχής επι δυο χρόνια σχεδόν! Γνωρίζει αυτό που ο λαός λέει «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»;

Υ.Γ2 . Κύριε Καλογιάννη , φαίνεται ότι δεν σας έγινε μάθημα , το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προηγούμενη προσπάθεια σας , με παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, να προσλάβετε στη θεση του γενικού γραμματέα του Δήμου τον στενό σας συνεργάτη και κουμπάρο , τον πρώην γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας κ. Μάνθο Σαρρή . Προκαλέσατε μέχρι και (ν)τροπολογία στην βουλή για να τον προσλάβετε . Τελικώς η εξέλιξη της υπόθεσης σας οδήγησε σε πλήρη αναδίπλωση . Τον ίδιο ζήλο ευχόμαστε να δείχνατε και για τα προβλήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους . 







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια