ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη του 32ου Δημοτικού Σχολείου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Επίσκεψη του 32ου Δημοτικού Σχολείου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας



Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας οι μαθητές τριών τμημάτων του 32ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. 





Συγκεκριμένα, 32 μαθητές των τμημάτων ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 και 22 μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου πήραν μέρος στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου και με τη συνοδεία της αρχαιολόγου Βικτωρίας Καπετάνου έκαναν ένα ταξίδι αναζήτησης μέσα στο χρόνο. Αντίσταση, Εθνική Αντίσταση, απελευθέρωση της Λάρισας, ντόπιοι αγωνιστές της θεσσαλικής Αντίστασης, Αλληλεγγύη, Μάχη της Σοδειάς αποτελούν έννοιες και ιστορίες που προσεγγίζονται από τα παιδιά με βιωματικό τρόπο. 





Εικόνες και ήχοι συνδυάζονται με την αφήγηση, τον διάλογο και την αλληλεπίδραση μεταξύ της αφηγήτριας και των παιδιών και συνθέτουν ένα πρόγραμμα που παρακινεί τα παιδιά να αναρωτηθούν, να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκρίνουν το παρελθόν με το παρόν και, κυρίως, να εκφράσουν την κρίση τους και τα συναισθήματά τους. Τους μαθητές του σχολείου συνόδευσαν οι κυρίες Μποντικούλη Ευανθία, Στεφανία Παπαευθυμίου, Εύη Νταφούλα και ο κύριος Μπισικλής Δημήτρης.









Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια