ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η μόδα στις καλύτερες στιγμές της για τις γυναίκες άνω των 40 (ΦΩΤΟ)

Η μόδα στις καλύτερες στιγμές της για τις γυναίκες άνω των 40 (ΦΩΤΟ)



Η άνοδος των style icons άνω των 40 είναι γεγονός. 


Στη συλλογική συνείδηση επικρατεί η αντίληψη ότι η μόδα είναι για τις μικρές ή έστω πιο νέες ηλικίες και ότι μετά από μια ηλικία και μετά, οι γυναίκες «πρέπει» να ακολουθούν ένα πιο συμβατικό, συντηρητικό στιλ με ρούχα σε πιο σκούρες αποχρώσεις και αυστηρές γραμμές. Ανοησίες. Απερίγραπτες ανοησίες. 


Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο,τι και να φορέσει ένα φρέσκο, νέο κορίτσι που διανύει τη δεκαετία των 20, κατά 99,9% θα δείχνει υπέροχη. Όσο ανεβαίνει ο αριθμός στα κεράκια της τούρτας μας, μια γυναίκα νιώθει πιο έντονα την ανάγκη (ή και όχι) να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιταγές της μόδας και στο δικό της προσωπικό στιλ. Και τότε είναι που η μόδα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και πραγματική πρόκληση. 


Γι' αυτό άλλωστε, πλέον, ακούμε καθημερινά γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και σωματότυπων να γίνονται viral χάρη στις ενδυματολογικές τους επιλογές.


Στο Instagram και το fashion blogging, οπου πλέον η μόδα έχει αρχίσει να εκπροσωπείται από γυναίκες όλων των ηλικιών. Ο λόγος που οι bloggers άνω των 40 κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος είναι επειδή βιώνουν τη μόδα πιο συνειδητά. Δεν θα επιλέξουν κάτι, μόνο και μόνο γιατί είναι trend, αλλά επειδή αναδεικνύει το σωματότυπο τους, συμφωνεί με τις στιλιστικές τους αρχές και είναι σε αρμονία με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν θα δείτε ένα ρούχο να «τις φοράει». 


Είναι γεγονός. Τα σύνορα της μόδας φαίνεται να έχουν ανοίξει και οι γυναίκες που τα περνούν γίνονται όλο και περισσότερες και, φυσικά, όλο και πιο ανταγωνιστικές. 


Όπως λέγαμε κι εδώ, πρόσφατα, η Lauren Hatton έγινε εξώφυλλο για τη Vogue στα 70 της και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο σε ηλικία εξώφυλλο της βίβλου της μόδας. Eπιπλέον, η Mέι Μασκ, στα 69 της, έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της Cover Girl ενώ η 79χρονη Τζέιν Φόντα και η 72χρονη Έλεν Μίρεν που, πριν από λίγο καιρό, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί. Ενώ δεν μπορεί κανείς να μη μιλήσει (ξανά και ξανά) για περιπτώσεις όπως αυτή της Λάιν Σλάτερ, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Φόρντχαμ, που δεν είχε ιδέα πως η ζωή της επρόκειτο να αλλάξει για πάντα, όταν βγήκε για φαγητό έξω από το Lincoln Center, την περίοδο της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη. Σήμερα ειναι η Accidental Icon, στο Instagram και μετράει περισσότερους από 257.000 followers. 


Ακόμα κι αν στην Ελλάδα ένας συντηρητισμούλης υπάρχει ακόμα και μάλιστα πολύ έντονα σε ορισμένες περιοχές, αν υπάρχει μια εποχή που τέτοιες στερεοτυπικές και παγιωμένες αντιλήψεις καταρρίπτονται σιγά σιγά, τότε είναι αυτή. Ποιος είπε ότι αν είστε πάνω από 40 δε γίνεται να φορέσετε ένα δερμάτινο μπορντώ παντελόνι, ένα total red σύνολο, λεοπάρ, στιλέτος ή εντελώς φλατ σνίκερς και όλα αυτά να τα υποστηρίξει με απίθανους mix n' match συνδυασμούς; 



Σε κάθε άλλη περίπτωση, η παλέτα με τις στιλιστικές επιλογές είναι ιδιαίτερα πλούσια. Εσείς απλώς πρέπει να αποφασίσετε ποια «χρώματα» (μεταφορικά και κυριολεκτικά) θα επιλέξετε για να φτιάξετε τον δικό σας στιλιστικό καμβά. 


Έτσι δείχνουν πως να φορέσετε ρούχα που, εκ πρώτης όψεως, μπορεί να τα απορρίπτατε. Με άλλα λόγια, αν κάτι μπορείτε να το υποστηρίξετε, δεν υπάρχουν όρια. Το θέμα είναι ο,τι φοράτε να το φοράτε με αυτοπεποίθηση. Σαν να ράφτηκε για εσάς και μόνο. Φυσικά δεν χρειάζεται να είστε 40(plus) για να ακολουθήσετε τις fashion προτάσεις τους. Οι συνδυασμοί τους απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 


Σας έχουμε μιλήσει για την 50χρονη Carmen Gimeno. Σήμερα θα σας συστήσουμε δύο εξίσου ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. 





My small wardrobe

Η 46χρονη Carelia είναι από την Ονδούρα (αλλά κατοικεί στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ) και έχει το blog mysmallwardrobe.com από το 2012. Χρησιμοποιώντας το hashtag #Dressfun, σκοπός της, όπως γράφεί, είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες να γίνουν πιο εφευρετικές με το ντύσιμό τους ανεξάρτητα από το νούμερό τους, την ηλικία ή σωματότυπο τους. Εξάλλου, όπως γράφει στο blog της, δεν πιστεύει σε νούμερα, αλλά στον αυθορμητισμό. Με άλλα λόγια, σε έναν από τους καλύτερους τρόπους να είστε μοναδική. 


Επιλέξαμε μερικά από τα πιο όμορφα φθινοπωρινά και χειμερινά λουκ της. 


























Does my bum loοk 40 

Με αυτό το προβοκατόρικο όνομα μας συστήνεται η 43χρονη blogger, personal Shopper και στιλίστρια, η οποία, όπως λέει, έχει εμμονή με τη μόδα. Έτσι, όταν της επιτρέπουν τα 3 μικρά παιδιά της, προσπαθεί να βγάλει από μέσα της την Ελ ΜακΦέρσον που κρύβει (ναι εκτός από στιλ, έχει και άφθονο χιούμορ). 


Να μερικά από τα πιο έξυπνα outfits της 




























Πηγή: www.bovary.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια