ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο – Περιοχές του Νομού Λάρισας

Κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο – Περιοχές του Νομού Λάρισας



Με δήμευση από το Δημόσιο κινδυνεύουν ακίνητα σε 111 πόλεις και περιοχές της χώρας, καθώς θα συμπληρωθούν, το αμέσως προσεχές διάστημα, 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης των πρώτων κτηματολογικών γραφείων. 


Η προθεσμία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μετά την παρέλευση 14ετίας από την ημερομηνία έναρξης των πρώτων κτηματολογικών γραφείων, χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο. Εκτός εάν δοθεί παράταση, όπως ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Γι' αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση νομοθετική παράταση της προθεσμίας αυτής έως τουλάχιστον την 20ετία της έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, ώστε να μην πάσχει από αντισυνταγματικότητα η διαδικασία της αφαίρεσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν τη δήλωσαν.



Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων στο νομό Λάρισας οι περιοχές που συμπληρώνουν 14ετία λειτουργίας έως το τέλος του 2018 είναι: 
  • Αμπελώνας (11-08-18), 
  • Γιάννουλη (15-12-2018), 
  • Φαλάνη (28-01-18).





Πηγή: www.kosmoslarissa.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια