ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα: Μόνο η μία στις δύο αιτήσεις έχουν εγκριθεί - Στοιχεία και οδηγίες

Κοινωνικό Μέρισμα: Μόνο η μία στις δύο αιτήσεις έχουν εγκριθεί - Στοιχεία και οδηγίες



Μόνο οι μισές από τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που υπεβλήθησαν μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλας. 


Σύμφωνα με όλα όσα ανέφερε ο κ. Καρέλας μέχρι τις 7.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 507.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ άλλες 300.000 περίπου βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.). Οι τελευταίες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες.


Επίσης 238.000 αιτήσεις, ποσοστό που φθάνει δηλαδή το 20%, έχουν απορριφθεί.


Κάνοντας μια εκτίμηση για τον αριθμό των αιτήσεων που θα εγκριθούν ο κ. Καρέλας είπε ότι βλέπει να φθάνουν τις 1.280.000.


Οσον αφορά τις αλλαγές που θα κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:
  • Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)
  • Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.
  • Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση.
  • Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.


Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.


Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους —του έτους 2016— ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.


Ο κ.Καρέλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.



Χθες μπλόκαρε το σύστημα

Υπενθυμίζεται πως από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος, η ιστοσελίδα δέχθηκε καταιγισμό επισκεπτών.


Ενδεικτικό είναι πως έως χθες η επισκεψιμότητα της σελίδας koinonikomerisma.gr έφτασε τα 9,7 εκατομμύρια κλικ, ενώ οι μοναδικοί χρήστες ήταν 1,5 εκατομμύριο. Μάλιστα, κάποια στιγμή παρατηρήθηκε υπερφόρτωση της ιστοσελίδας, η οποία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, αντέχει να εξυπηρετήσει 200.000 χρήστες ταυτόχρονα.



Η διαδικασία αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα 

Για να διαπιστώσει κάποιος αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Και στη συνέχεια να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα. 

  • Βήμα 1o: Μπείτε στην πλατφόρμα
  • Βήμα 2o: Ελέγξτε τα στοιχεία σας
  • Βήμα 3o: Συμπληρώστε το IBAN σας
  • Βήμα 4o: Πείτε στους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν την συγκατάθεση τους
  • Βήμα 5o: Δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας
  • Βήμα 6o: Αποδεχθείτε το Κοινωνικό Μέρισμα του 2017.





Πηγή: iefimerida.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια