ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Μαζική η Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων σήμερα το πρωί στο Βόλο

Μαζική η Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων σήμερα το πρωί στο Βόλο


Προσανατολίζονται σε κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου


Μαζική ήταν η συγκέντρωση των συνταξιούχων που έγινε σήμερα το πρωί στο Βόλο, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν με κύρια τις περικοπές και τα προβλήματα στην υγεία, ενώ έγινε γνωστό ότι προσανατολίζονται σε Πανελλαδικά κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου, για να διεκδικήσουν ότι τους έχει περικοπεί και 13η σύνταξη.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δημ. Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, που ενημέρωσαν τις Διοικήσεις των Θεσσαλικών Συλλόγων Συνταξιούχων και τους μεμονωμένους συνταξιούχους που παραβρέθηκαν.


Ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ δήλωσε ότι για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα. Όπως είπε, τα νέα μέτρα θα τσακίσουν τους συνταξιούχους «με συντάξεις που εμείς πληρώσαμε με τον κόπο μας με τον μόχθο μας με τον ιδρώτα μας και με την πορεία μιας ζωής στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα στα χωράφια όπου εργάστηκε ο καθένας. Οι συντάξεις αυτές δεν είναι δώρο ή επίδομα. Είναι πληρωμένες και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι τέλος της ζωής μας. Δεν τις χρωστάμε σε κανέναν δανειστή και απαντάμε και στην θανατηφόρο πολιτική της κυβέρνησης και στην προπαγάνδα που προσπαθεί να δώσει κάποια επιδόματα, τη στιγμή που μας τρώει το καρβέλι κι έρχεται να μας φάει και το υπόλοιπο έρχεται να μας δώσει κάποια ψίχουλα για να είναι οι συνταξιούχοι ευχαριστημένοι».







Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ κάλεσε τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία που έχουν γίνει μάστιγα που στέλνουν ορισμένα Δίκτυα στα δικηγορικά γραφεία για να βγάζουν χρήματα. Όποια λύση θα δοθεί θα είναι με τους αγώνες και με πολιτικές αποφάσεις. Δεν κυβερνά το ΣτΕ αλλά οι κυβερνήσεις που κατάργησαν αποφάσεις του ΣτΕ, επισήμανε.


Από το 2018 και μετά, τόνισε ο πρόεδρος, θα έχει χαθεί το 70% των συντάξεων. Οι επικουρικές συντάξεις έχουν χαθεί μέχρι 82% και οι κύριες μέχρι 45%, με αποτέλεσμα να γίνονται προνοιακά βοηθήματα.
Τέλος, για όσους συνταξιούχους βγήκαν μετά το Νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Κουμπούρης ότι αυτοί που παίρνουν προσωρινές συντάξεις και όταν τους βγει η κύρια σύνταξη θα είναι μικρότερη από ην προσωρινή που έπαιρναν και θα τους ζητήσουν πίσω χρήματα…



Οι μισοί σύνταξη 500 € μικτά

Ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, είπε ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στο σύστημα «Ήλιος», ποσοστό 50% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 Ευρώ μικτά.
Στις περιφερειακές συσκέψεις που γίνονται, ανέφερε, εστιάζουμε στο να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας. «Η κατάσταση είναι δραματική, με το νέο προϋπολογισμό αφαιρούν ακόμη 350 εκ. Ευρώ από την υγεία στον ΕΟΠΠΥ οφείλονται αρκετά χρήματα, υπάρχουν νοσοκομεία που λείπουν βασικοί γιατροί και τα Κέντρα Υγείας τελούν υπό διάλυση. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε αυτό το ζήτημα, γιατί αν δεν έχουμε τον γιατρό αι το Νοσοκομείο όταν τον χρειαζόμαστε, μετά μας είναι άχρηστο», τόνισε.


Στη συγκέντρωση, συζητήθηκε η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής, για Πανελλαδική κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου, για να θέσουμε όλα τα προβλήματά μας, να διεκδικήσουμε το δώρο για όλους τους συνταξιούχους και να απαντήσουμε στα διλήμματα και στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που ενώ «μας παίρνει το καρβέλι, μας δίνει μια φέτα» με τα κοινωνικά μερίσματα. Στους συνταξιούχους έχουν γίνει 15 δις περικοπές τα τελευταία χρόνια και απ’ αυτά θα δώσουν 1,3 εκ. Ευρώ για κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ο κ. Κολοβός.


Τέλος, ο Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τόνισε ότι επειδή το 2018 έρχεται πιο δύσκολο συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Βόλο να συντονίσουμε τον αγώνα μας και πως θα προχωρήσουμε από δω και μπρος.
«Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, για μας τους συνταξιούχους γίνεται αδήριτη ανάγκη να βγούμε στο δρόμο για αγώνα», επισήμανε.




Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια