ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει σε εκδήλωση από τη Λάρισα: «Όχι στον παραλογισμό, ναι σε νέα Ευρώπη»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει σε εκδήλωση από τη Λάρισα: «Όχι στον παραλογισμό, ναι σε νέα Ευρώπη»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25 που δημιούργησε και κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε δημιουργική ανυπακοή απέναντι σε μια αυταρχική Ευρώπη.




«Έχουμε δύο απειλές για την χώρα μας. Η μία είναι η απειλή και η αυταπάτη ότι αν συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς τα ίδια θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, ότι έρχεται η ανάκαμψη. Η άλλη απειλή είναι η αποδόμηση της Ευρώπης και της άρνησης βασικών δημοκρατικών κεκτημένων. Η μοναδική λύση που μπορεί να αποσοβήσει την ερημοποίηση της Ελλάδας είναι η εποικοδομητική ανυπακοή που λέμε στο DiEM25. Είναι απαραίτητο να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις αλλά να λέμε και όχι», 

σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.




Ο πρώην υπουργός – που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, κα Δανάη Στράτου – τόνισε ότι δεν μπορεί οι επιχειρηματίες της χώρας να πληρώνουν φόρους και εισφορές που φτάνουν το 75% του εισοδήματός τους. «Ήρθε η στιγμή να πούμε όχι στο παραλογισμό, να σε μια νέα Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος προανήγγειλε ότι το DiEM25 μετεξελιχθεί σε κόμμα με στόχο τις Ευρωεκλογές του Μάϊου του 2019.





Μίλησε και για τις ημέρες του Καλοκαιριού του 2015 λέγοντας ότι «τότε ανυπακοή έδειξε ο Ελληνικός Λαός αλλά το Όχι του έγινε σε μια βραδιά ναι και έτσι συνεχίστηκε η σκοτοδίνη».


Μετά την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, το κοινό θα είχε τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον συνιδρυτή του DiEM25. Ταυτόχρονα, μέσω της πλατφόρμας DiEM Voice, το κοινό μπορούσε να στέλνει τις σκέψεις και τις ερωτήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, είτε μέσω sms, viber, e-mail.











φωτό: Tsantopoulos


Πηγή: www.larissanet.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια