ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Έρευνα: Οι αλλαγές επάνω στο σεξ από γενιά σε γενιά - Οι νέοι σήμερα απορρίπτουν το... ιεραποστολικό

Έρευνα: Οι αλλαγές επάνω στο σεξ από γενιά σε γενιά - Οι νέοι σήμερα απορρίπτουν το... ιεραποστολικό


Από 16 χρονών αρχίζουν οι... πειραματισμοί με το στοματικό και το πρωκτικό σεξ - Η πρώτη «γνωριμία» με τον έρωτα γίνεται στα 14, ωστόσο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για τους κινδύνους... απουσιάζει.



Οι νέοι δεν έχουν φραγμούς. Στο σεξ τα κάνουν όλα... ακόμη και από την ηλικία των 16 ετών. 


Τα τελευταία 20 χρόνια, η νέα γενιά αρχίζει να καταρρίπτει τα ταμπού στο σεξ. 


Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει, καθώς μια νέα δημοσίευση στο «Journal of Adolescent Health» επιχειρεί να... διεισδύσει στα σεξουαλικά ήθη και έθιμα των σημερινών νέων και εφήβων.


Η μελέτη αφορά περισσότερα από 45.000 ετερόφυλα άτομα ηλικίας 16-24 ετών και περιέχει τρεις έρευνες, που έχουν γίνει σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Η πρώτη έρευνα αφορά άτομα που γεννήθηκαν το 1930, ενώ η πιο πρόσφατη αφορά άτομα γεννημένα τη δεκαετία του 1990.


Το κοινό στοιχείο των τριών ερευνών είναι πως όλοι οι ερωτηθέντες έδειξαν να προτιμούν τον κολπικό έρωτα. Ωστόσο, με το πέρασμα των ετών, οι νέοι φαίνεται να προτιμούν ολοένα περισσότερο τόσο το στοματικό όσο και το... πρωκτικό σεξ.


Στις δύο πρώτες έρευνες, η αύξηση των ατόμων που προτιμούσαν αυτά τα είδη σεξ παρατηρείται στις ηλικίες 19-24 ετών, ενώ στην τρίτη έρευνα η αύξηση αφορούσε άτομα ηλικίας 16-19 ετών. Ωστόσο, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα φαίνεται πως δεν αντικαθιστούν το κολπικό σεξ με το στοματικό και το πρωκτικό, αλλά το συνδυάζουν.


Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι έφηβες γυναίκες δέχθηκαν υπό πίεση να δοκιμάσουν το πρωκτικό σεξ, παρόλο που το έβρισκαν αρκετά επώδυνο.


Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, από εκείνους που ισχυρίστηκαν ότι ήταν σεξουαλικά ενεργοί κατά το προηγούμενο έτος, μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες ηλικίας 16 έως 24 ετών πραγματοποίησαν κολπικό, στοματικό ή πρωκτικό σεξ από το 2010 έως το 2012.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί, καθώς για το έτος 1990 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μία στις δέκα γυναίκες.





Ο Eli Coleman, καθηγητής και διευθυντής του προγράμματος για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, τονίζει ότι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση και ενημέρωση για τους κινδύνους των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (STIs), ειδικά εάν ασχολούνται με άλλες πρακτικές, εκτός του κολπικού σεξ. 


«Οι έφηβοι ανησυχούν πάρα πολύ για την πρόληψη της εγκυμοσύνης και κάνουν καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα» λέει ο Coleman, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη. «Ωστόσο, δεν ανησυχούν αρκετά για τα ΣΜΝ και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους».


Ο Coleman αναφέρει πως αυξήθηκε η εμφάνιση χλαμυδίων και γονόρροιας τα τελευταία χρόνια και τονίζει πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να ξεκινά προτού τα παιδιά γίνουν σεξουαλικά ενεργά άτομα. 


Η βρετανική έρευνα υποδεικνύει επίσης ότι η ηλικία κατά την οποία οι νέοι έχουν την πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία, όπως το φιλί ή η στενή επαφή, γίνεται σε ολοένα νεότερη ηλικία: από 16 ετών στην πρώτη ομάδα ερευνών έως 14 στην πιο πρόσφατη.


Η ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή επίσης μειώθηκε, από την ηλικία των 20 για τις γυναίκες και των 19 για τους άνδρες στη δεκαετία του 1990 έως την ηλικία των 16 για τους άνδρες και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του 2010.





Πηγή: www.protothema.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια