ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Οι προτάσεις των εμπόρων της Λάρισας για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018

Οι προτάσεις των εμπόρων της Λάρισας για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018


Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και η Γραμματέας κ. Ελένη Λιάγκουρα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα στην επιχειρηματικότητα, το παρόν και το μέλλον των εμπορικών καταστημάτων υπό τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν.


Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου, που αφορούν στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018, καθώς και στο θερινό ωράριο των καταστημάτων, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι θα πρέπει να καταργηθεί.


Ο κ. Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι η απόφαση του Συλλόγου θα ληφθεί υπ’ όψιν, αφού εκφραστεί και η άποψη των υπολοίπων κατά τόπων Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. 


Σύμφωνα με τον Ν. 4446/2016 οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι προσδιορίζονται από την 1η έως και την 10η Μαΐου και από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου εκάστου έτους, όπως άλλωστε προτείνεται στο υπόμνημα, καθώς και τα χρονικά διαστήματα από 1ης έως 5ης Μαρτίου και από 1ης έως 5ης Σεπτεμβρίου 2018, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 6 Μαΐου και 4 Νοεμβρίου του επομένου έτους. Σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στην πρόταση για το θερινό ωράριο, για το οποίο η βούληση του Συλλόγου είναι να διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή απόγευμα αντί από τις 17:30 έως 21:00, να λειτουργούν τα καταστήματα από τις 18:00 έως τις 21:30.










Πηγή: www.kosmoslarissa.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια