ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Όλη η έκταση του εγκληματικού δικτύου διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο στη Λάρισα - Τις 25 έφτασαν οι συλλήψεις

Όλη η έκταση του εγκληματικού δικτύου διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο στη Λάρισα - Τις 25 έφτασαν οι συλλήψεις


Σε Εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου στην περιοχή της Λάρισας αλλά και σε άλλες περιοχές της Λάρισας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών. Οι αρχές μετά από πολύμηνες έρευνες συνέλαβαν συνολικά 25 άτομα μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που συνεργαζόταν μεταξύ τους και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Από 23 είναι μέλη των δύο οργανώσεων και άλλοι δύο έγκλειστοι των φυλακών, ενώ δύο μέλη αναζητούνται. Από τους 25 συνολικά, 21 είναι Έλληνες- μεταξύ αυτών η μια γυναίκα- από 22-67 ετών. Τέσσερις είναι αλβανικής καταγωγής. Μεταξύ αυτών οι δύο είναι αρχηγοί των δύο οργανώσεων.


Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Λάρισας, του Βόλου, της Λαμίας και των Γρεβενών το τελευταίο 48ωρο. Κατασχέθηκαν συνολικά 619 γραμμάρια κοκαΐνης, 7,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,138,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, χάπια, ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Ζυγαριές, αρχαιά αντικείμενα, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, 4 κυνηγετικά όπλα, 6 μαχαίρια και μια ξιφολόγχη. Επίσης κατασχέθηκαν 14 αυτοκίνητα, 42 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τις δύο οργανώσεις και χρήματα αξίας 21.000 ευρώ.


Η προανάκριση όμως αποκάλυψε ότι διακινήθηκαν πολύ περισσότερες ποσότητες από τις δύο συνεργαζόμενες οργανώσεις. Έτσι φαίνεται ότι διακινήθηκαν 3,5 κιλά κοκαΐνης, 3,5 κιλά ηρωίνης και 52 κιλά κάνναβης συνολικής αξίας 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούνταν από το Μάρτιο του 2017 και η δεύτερη από το Σεπτέμβριο του 2016. Φαίνεται πως στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες που είναι κατά κύριο λόγο Λαρισαίοι είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.



Ετοίμαζαν ληστεία

Φαίνεται πως τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν πλούσια και παράλληλη δράση. Από την έρευνα προέκυψε ότι δύο άτομα είχαν συλληφθεί καθώς είχαν εμπλοκή σε επεισόδια όπου έσπασαν τζαμαρίες στη Λάρισα. Ένας από τους δράστες της δεύτερης ομάδας είχε συμμετάσχει ως συνεργός σε ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα το 2013.
Όμως από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί οι δράστες προετοίμαζαν και ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στην περιοχή της Λάρισας.




Πηγή: www.larissanet.gr (Π.Γ.)





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια