ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο Δήμο Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο Δήμο Λαρισαίων


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων (κοτόπουλο, τυρί φέτα, φακές, φασόλια, τοματοπελτές) για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.


Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ανέρχονται στον αριθμό των 2492 οικογενειών (6201 άτομα) στα όρια του Δήμου Λαρισαίων και 4472 οικογένειες σε όλο το Νομό.


Παράλληλα ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι) των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και του «Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας» Λάρισας, ενημέρωσαν τους ωφελούμενους για υπηρεσίες που παρέχονται από τους συνεργαζόμενους φορείς και για μελλοντικές παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 


Σε μία περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το ζητούμενο μοιάζει να είναι η ολιστική αντιμετώπιση των συνεπειών της. Με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοένα και πιο υπεύθυνη στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής ουσιαστική και επικεντρωμένη στην καθημερινότητα , διαμορφώνεται ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου από Δήμους και Φορείς. Μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities). 


Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και leader το Δήμο Λαρισαίων συμμετέχουν : η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενεργό συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχει η οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».


Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680242, 2410680220, 2410680245. 






Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια