ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

"Όσο αντέξει η Ψυχή μας" Έτσι είναι ο έρωτας


Πολλές φορές το μυαλό μπερδεύεται. Μπερδεύεται και λέει πως αγαπά όταν ερωτεύεται ή πως ερωτεύεται όταν ενθουσιάζεται. Έχει την τάση να μεγεθύνει τα συναισθήματα με αποτέλεσμα αυτό που αισθάνεται να μην ανταποκρίνεται σε αυτά που λέει.


Συχνό φαινόμενο. Καθόλου παράξενο ή αφύσικο. Είναι παρόμοια συναισθήματα, ίσως κάποιοι θεωρήσουν. Ίσως δεν αναγνωρίζουν καν τι κάνει αυτά τα αισθήματα να διαφέρουν το ένα από το άλλο.


Πολλά, είναι η απάντηση. Υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους που αν τις συνειδητοποιήσει κανείς θα αναρωτιέται πως γίνεται να μπερδεύει κανείς την αγάπη με τον ενθουσιασμό.


Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι δύσκολα λένε το σ’ αγαπώ και αν το έλεγαν μόνο όταν το εννοούσαν πραγματικά θα ήταν ακόμα πιο σπάνιες οι φορές που θα το ξεστόμιζαν.
Η αγάπη είναι το πιο γλυκό, το πιο ανιδιοτελές και το πιο αγνό συναίσθημα. Γεμίζει τη ψυχή σου ηρεμία και χαμόγελα. Στην αγάπη το εμείς είναι πιο σημαντικό από το εγώ. Ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες του άλλου και το δείχνεις.


Δεν υπάρχει εγωισμός και εκνευρισμός. Δεν θες να είσαι απλά με τον άλλον. Θες να είσαι με τον άλλον και να είσαι και οι δύο καλά.


Οι άνθρωποι που αγαπούν συμβιβάζονται και υποχωρούν. Άλλωστε μια σχέση χωρίς συμβιβασμούς είναι σίγουρα μια σχέση με ημερομηνία λήξης και η αγάπη δεν γεννήθηκε για να έχει ημερομηνία λήξης.


Φαντάζομαι την πραγματική αγάπη σαν μια ηλιόλουστη μέρα. Κάνει τους πάντες χαρούμενους, είναι φωτεινή και τίποτα δεν κρύβει.


Ο έρωτας όμως δεν μοιάζει με την αγάπη.


Ο έρωτας είναι σαν τη νύχτα. Όπως και η νύχτα έτσι και αυτός έχει μια απίστευτη γοητεία, μια ξεχωριστή ομορφιά.


Κρύβει όμως πολλά. Κρύβει παράξενα μονοπάτια και μυστήριο.


Ο έρωτας ειναι μια δυσλειτουργική αγάπη. Ομορφη αλλά τρομακτική .


Δεν ειναι ποτέ ξεκάθαρη, ούτε ήρεμη.
Ο έρωτας θέλει αποκλειστικότητα.
Συνέχεια ζητάει ανταλλάγματα, ζητάει επιβεβαίωση, θέλει τον άλλον εγκλωβισμένο στον έρωτα του.


Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλον γιατί πιστεύεις ότι δεν θα είσαι ευτυχισμένος χωρίς εκείνον. Σημασία έχει τι αισθάνεσαι εσύ και όχι τι αισθάνεται ο άλλος. Είναι εγωιστής.


Προκαλεί περισσότερο πόνο από ότι χαρά. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να απεγκλωβιστείς γιατί σε έχει πείσει πως αυτή η μικρή χαρά που σου δίνει σου είναι αρκετή.


Υπάρχουν πολλές φορές που οι άνθρωποι λένε πως ερωτεύονται όμως η αλήθεια είναι πως ο έρωτας δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο. Δεν πιστεύω στη θεωρία πως ερωτεύεται κάποιος μόνο μια φορά.


Πιστεύω ότι ο καθένας ερωτεύεται όσο αντέχει η ψυχή του.


Κάποιες ψυχές αντέχουν να τους τρώει τα σωθικά ένας έρωτας και υπομένουν πολλούς. Άλλοι δεν το αντέχουν ούτε την πρώτη φορά. Κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ όσα λέγονται για τον έρωτα που δεν επιτρέπουν καν στον εαυτό τους να το νιώσουν . Χτίζουν τοίχους αποφασισμένοι ότι δεν θα το αισθανθούν ποτέ.


Δεν έχει τέλος η αγάπη και αυτό είναι που την κάνει το πιο ξεχωριστό συναίσθημα.


Ο έρωτας πάλι έχει σίγουρα ένα τέλος που συνήθως μοιάζει τουλάχιστον κινηματογράφο.


Σπάνια συναισθήματα βέβαια, σπάνιοι και οι άνθρωποι που μας τα δημιουργούν.


Όλα τα υπόλοιπα είναι ένας απλός όμορφος και ευχάριστος ενθουσιασμός. Σαν αυτόν που αισθανόσουν στα 5 σου κάθε φορά που η μαμά σου σου έφερνε καινούριο παιχνίδι!








Πηγή : couscous.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια