ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς και ο Υφυπ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος στον Βόλο για το «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης»

Ο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς και ο Υφυπ. Εργασίας Τ. Πετρόπουλος στον Βόλο για το «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης»



Στο «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης» στον Βόλο ο Υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος

Με κατάθεση προτάσεων για τη Μαγνησία, της επόμενης 20ετίας


Στις εργασίες της τρίτης θεματικής ενότητας (Σάββατο 11 Νοεμβρίου μετά τις 14.40) που αφορά στο «Νέο παραγωγικό πρότυπο για την έξοδο από την κρίση» του «3ου Συνεδρίου Ανάπτυξης», με τίτλο “Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης εικοσαετίας” θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, αναπτύσσοντας το θέμα της συμβολής της κοινωνικής ασφάλισης στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία.


Τη συγκεκριμένη ωστόσο ενότητα, ενισχύουν σημαντικά με την παρουσία και τις απόψεις τους, τόσο το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Αναπληρωτής υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας, όσο και στελέχη της βιομηχανίας της περιοχής μας, αλλά και του Συνδέσμου, ενώ θα εξεταστούν παράλληλα, τόσο οι προκλήσεις, όσο και οι προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.


Υπενθυμίζεται, ότι οι εργασίες του συνεδρίου, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στο «Ergon Show ground» του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και το διοργανώνει ο «Όμιλος Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της «24 MEDIA». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τρίτη θεματική ενότητα, περιλαμβάνει:

  • 14:40 Το νέο παραγωγικό πρότυπο για την έξοδο από την κρίση
  • Τάσος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης
  • Η συμβολή της κοινωνικής ασφάλισης στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία
  • Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας, Νέα Δημοκρατία – π. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών – Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας
  • Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος – “Ισχυρή Βιομηχανία για την Ανάπτυξη του Ν. Μαγνησίας”
  • Ευριπίδης Δοντάς Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ – Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος Ο ρόλος της ενέργειας για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
  • Πένυ Τσαούτου Διευθύνουσα Σύμβουλος Βιομηχανίας Αναψυκτικών ΕΨΑ – Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • Χρήστος Τριαντόπουλος Ερευνητής, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών Για Ένα Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο: Προκλήσεις και Προϋποθέσεις

Συντονιστής: Γιώργος Καρεκλίδης, Διευθυντής Εφημερίδα “Μαγνησία”


16.00 Κλείσιμο του συνεδρίου





Στον Βόλο για το «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης» ο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Θα εξεταστεί ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη της περιοχής


Εξίσου εντυπωσιακό με την έναρξη αναμένεται να είναι το κλείσιμο του διήμερου «3ου Συνεδρίου Ανάπτυξης», που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, στο «Ergon Show ground» του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και το οποίο διοργανώνει ο «Όμιλος Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της «24 MEDIA».


Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, θα επιχειρηθεί να δοθεί μια επιπλέον διάσταση στην όποια προοπτική ανάπτυξης για τη Μαγνησία, κυρίως σε ότι αφορά στο ρόλο της τεχνολογίας – καινοτομίας.


Πέραν αυτού ωστόσο, η περιοχή μας επενδύει και περιμένει πλέον πολλά από το Κέντρο Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί απ΄το Πανεπιστήμιο στην «Κίτρινη Αποθήκη», όπως επίσης και απ΄ την εκπαίδευση, γι΄ αυτό και θα εξεταστεί η ψηφιακή της πλέον προοπτική. Ποια είναι όμως η προοπτική των νέων επιχειρήσεων; Υπάρχουν νέες ιδέες; Αυτό θα απαντηθεί αναλόγως, μέσα από νέους επιχειρηματίες, όπως και οι υπηρεσίες της τηλεφωνίας, που γίνονται και δίνονται προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Βασικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί παράλληλα, είναι αν ο Βόλος, μπορεί να ακολουθήσει το μοντέλο μιας «έξυπνης πόλης», όπως για παράδειγμα … τα Τρίκαλα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 12:00 «Ο ρόλος της τεχνολογίας – καινοτομίας στην ανάπτυξη της περιοχής»

  • Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
  • Γιώργος Σταμπουλής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Κέντρο Καινοτομίας του Π.Θ. στην Κίτρινη Αποθήκη
  • Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Πληροφορικός – Πολιτισμολόγος, Οργανωτικός Γραμματέας «Μαγνήτων Κιβωτού» Ψηφιακά Εμπλουτισμένα Περιβάλλοντα στο χώρο της εκπαίδευσης (e-education), του πολιτισμού (e-culture) και των πολιτών (e-citizen)
  • Σωτήρης Μπαντάς Η Startup σκηνή και οι προοπτικές της – το παράδειγμα της Centaur Alanytics
  • Κωνσταντίνος Μηλαίος Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας της Vodafone – Τα δίκτυα νέας γενιάς και οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται
  • Γιάννης Κωτούλας, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας e-trikala Το μοντέλο της «έξυπνης πόλης»

Συντονιστής: Χαράλαμπος Παπαδάκης, Διευθυντής Ειδήσεων – Ραδιόφωνο 24/7


13.30 Κλείσιμο του συνεδρίου





Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια