ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Προφυλακιστέοι 8 από τους 11 της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών στη Λάρισα - Άλλοι 10 πέρνουν σειρά σήμερα

Προφυλακιστέοι 8 από τους 11 της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών στη Λάρισα - Άλλοι 10 πέρνουν σειρά σήμερα


Στη μία τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανακριτικής διαδικασίας για τα άτομα τα οποία συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, κατηγορούμενα ως μέλη «δύο εγκληματικών οργανώσεων».


Χθες, από τους 11 που απολογήθηκαν ενώπιον ανακρίτριας, οι 3 με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Οι υπόλοιποι 8 κρίθηκαν προφυλακιστέοι.


Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών άλλοι 10, ενώ 2 έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι περισσότεροι από αυτούς χαρακτηρίζονται ως «παλιοί γνώριμοι» της αστυνομίας καθώς έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν. Κάποιοι για ξυλοδαρμούς σε μαγαζιά, άλλοι για εμπορία ναρκωτικών, ενώ ένας έχει συλληφθεί με αφορμή ληστεία σε τράπεζα.


Οι συλλήψεις ήρθαν ως αποτέλεσμα πολύμηνων αστυνομικών ερευνών σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Δεσκάτη Γρεβενών. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις των αστυνομικών αρχών, οι 23 θεωρούνται «μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων», κάτοικοι Λάρισας στην πλειοψηφία τους και κατηγορούνται για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, όπως κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς.


Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα φέρονται πως σχεδίαζαν ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου, ενώ ένας είχε συλληφθεί και το 2013 για συμμετοχή στη ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κέντρο της Λάρισας.


Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχει στα χέρια της δύο ηγετικά στελέχη των «δύο εγκληματικών οργανώσεων», 18 περιφερειακά στελέχη (εκ των οποίων δύο είναι κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας και Δομοκού), αλλά και τρεις περιστασιακά συνεργαζόμενους στη διακίνηση των ναρκωτικών.





Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια