ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή οι φορείς της Μαγνησίας λόγο της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή οι φορείς της Μαγνησίας λόγο της κακοκαιρίας


Σήμερα και την Παρασκευή λόγω επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ


Σε… ετοιμότητα έθεσαν τα τραγικά γεγονότα με τα θύματα λόγω της κακοκαιρίας και τις τοπικές υπηρεσίες, στην περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων, παρόλο που οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων δεν είναι ξεκάθαρες, φαίνεται ότι τοπικά επηρεάζονται κυρίως οι Σποράδες, όπως επισημαίνει η ΕΜΥ…


Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον “ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης”, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, αλλά σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06…13 οC.


Στο μεταξύ, απαγορευτικό του απόπλου για το «FLYING Ερατώ» εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Αλόννησο, καθώς επικρατούν άνεμοι εντάσεως άνω των 6 μποφόρ…




Ετοιμότητα

Ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που αναμένονται βάσει του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για την Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017 στην περιοχή της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΜΣ συστήνει :

•Τον έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων και της ΠΕΜΣ
•Τη μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών
•Την αποφυγή διέλευσης, στάσης και στάθμευσης πλησίον και εντός υδατορεμάτων
•Την αποφυγή παραμονής ή διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών
•Την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινομένων.


Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.



Δήμος Βόλου προς συμπολίτες:


Λάβετε μέτρα… αυτοπροστασίας

Να λάβουν μέτρα … αυτοπροστασίας καλεί τους συμπολίτες ο δήμος Βόλου με ανακοίνωσή του, με αφορμή πιθανή κακοκαιρία και στην περιοχή μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «εν όψει ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΜΥ, να εκδηλωθούν και στην περιοχή μας από τις επόμενες ώρες, συνιστούμε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο μηχανισμός του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβει σε κάθε έκτακτο περιστατικό.






Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια