ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Στην έξωση καταστημάτων προχωράει ο Δήμος Τρικκαίων

Στην έξωση καταστημάτων προχωράει ο Δήμος Τρικκαίων



Στην έξωση δυο καταστηματαρχών που διατηρούν καταστήματα στη δημοτική αγορά, δηλαδή στο ισόγειο του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, προχωρά η δημοτική αρχή.


Πρόκειται για δυο καταστήματα εμβαδού 32 τ.μ το καθένα, οι ιδιοκτήτες των οποίων οφείλουν αρκετές χιλιάδες ευρώ από απλήρωτα ενοίκια.


Πιο συγκεκριμένα ο ένας ενοικιαστής οφείλει ενοίκια από το 2008 έως το 2016 συνολικού ύψους 35.526 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 51.814 ευρώ.


Ο δεύτερος παρότι λύθηκε η μίσθωση του ακινήτου από την 1η Δεκεμβρίου του 2015 εξακολουθεί να παραμένει στο κατάστημα με συνολικές πλέον οφειλές της τάξης των 80.508 ευρώ.


Μάλιστα ο Δήμος προχώρησε στην δέσμευση του ΑΦΜ του εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός, ενώ προέβη και στη δέσμευση και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.


Οι δυο εισηγήσεις για έξωση των προαναφερόμενων καταστηματαρχών θα τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.


Να σημειωθεί ότι ανέκαθεν ο Δήμος αντιμετώπιζε πρόβλημα με κακοπληρωτές ενοικιαστές, ακόμα και πριν προκύψει η κρίση και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές κατέβαλαν προσπάθειες για την είσπραξή τους με τελικό στάδιο την διοικητική αποβολή τους, δηλαδή την έξωσή τους.


Επίσης τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς άλλοι ιδιοκτήτες ομοειδών καταστημάτων είτε αυτά βρίσκονται στη δημοτική αγορά η σε ιδιωτικά ακίνητα σε άλλα σημεία της πόλης καταβάλλουν κανονικά τα ενοίκιά τους.




Πηγή: www.trikaladay.gr (Κ.Κ.)







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια