ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στον Δήμο Λαρισαίων και τυπικά η έκταση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ (ΦΩΤΟ)

Στον Δήμο Λαρισαίων και τυπικά η έκταση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ (ΦΩΤΟ)



Ολοκληρώθηκε και τυπικά και ουσιαστικά, με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, η διαδικασία της παράδοσης της έκτασης των 217 στρεμμάτων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ και στον Δήμο Λαρισαίων. 


Τα τελευταία έγγραφα υπεγράφησαν μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων και του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, σήμερα το πρωί παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδη.





Σημειώνεται πως η υπόθεση της διεκδίκησης εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, από τη πλευρά της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων, ξεκίνησε στα μέσα του 2015, στο πλαίσιο της αξιοποίησης, από την πλευρά του δήμου, αδόμητων χώρων της Λάρισας. 





Υστερα από εντατικές επαφές και συζητήσεις συμφωνήθηκε η απόδοση 217 στρεμμάτων στο Δήμο για περίοδο 25 ετών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 έτη, εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Μάλιστα, οι πρώτες υπογραφές έπεσαν το καλοκαίρι του 2016, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγ. Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε στην Λάρισα για αυτό τον λόγο. 





Μετά την οριστική απόδοση των εκτάσεων στο Δήμο Λαρισαίων, το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίησή του, με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας Δήμου – Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να περιλαμβάνει τη δημιουργία βοτανικού κήπου, χώρου πρασίνου, Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση κ.α.





Newsroom larisacitynews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια