ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Τρικαλινή πατέντα που αυξάνει τη σοδειά προσελκύει το Ολλανδικό ενδιαφέρον

Τρικαλινή πατέντα που αυξάνει τη σοδειά προσελκύει το Ολλανδικό ενδιαφέρον


Το Geabit είναι το προϊόν μιας πρωτοπόρου startup τρικαλινής επιχείρησης που επικεντρώνεται στην «ψηφιακή» καθοδήγηση των καλλιεργητών και ήδη παρέχει ήδη τους πρώτους καρπούς της σε δοκιμαστικό στάδιο.


Η πατέντα, που ανήκει στον Βαγγέλη Καραθάνο, προσέλκυσε μάλιστα το ενδιαφέρον της Ολλανδικής πρεσβείας στη χώρα μας. Ο νεαρός startupper συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Caspar Veldkamp, ο οποίος ενθουσιάστηκε με το Geabit, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία και σε καλλιέργειες στην Ολλανδία.
Η συνάντηση έγινε σε invite only εκδήλωση για επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.



Τι παρέχει

Το geabit είναι σύστημα παρακολούθησης καλλιέργειας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να πετύχει 30% αύξηση στην σοδειά του αγρότη κατά μέσο όρο. Ουσιαστικά, είναι συσκευές που καταγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στο έδαφος και στον αέρα όπως υγρασία, θερμοκρασία, βροχόπτωση, ηλιοφάνεια, υγρασία εδάφους, γονιμότητα εδάφους.


Αυτό που το διαφοροποιεί από άλλες συσκευές παρακολούθησης καλλιέργειας είναι ότι δεν δείχνει απλά στον αγρότη τι συμβαίνει στην καλλιέργεια του αλλά αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει και συμβουλεύει των αγρότη βάσει αυτών.


Βασικά στοιχεία του που το κάνουν μοναδικό για τον αγρότη:


Πρόβλεψη ασθενειών

Το geabit μπορεί να προβλέψει με τρομερά μεγάλη ακρίβεια τις ασθένειες που πρόκειται να εμφανιστούν στην καλλιέργεια του αγρότη, συμβουλεύοντας τον πως θα τις αντιμετωπίσει, κρατώντας έτσι όλα τα φυτά υγιή και αυξάνοντας την σοδειά του. Προσφέρουμε εως και 8 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από υπάρχουσα λογισμικά πρόβλεψης ασθενειών.


Έλεγχος ποτίσματος

Το geabit μπορεί να συμβουλεύσει το αγρότη σχετικά με το πότισμα σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση νερού έως και 40% αλλά και τυχόν απώλειες στη σοδειά του λόγω κακού ποτίσματος.


Πρόβλεψη καιρού

Η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής μπορεί να προβλέψει με τρομερά μεγάλη ακρίβεια τον καιρό, βοηθώντας τον αγρότη να προστατέψει τη σοδειά του.


Παρακολούθηση συνθηκών αποθήκευσης

Ένα τρομερά μεγάλο πρόβλημα είναι οι κακές συνθήκες αποθήκευσης των καρπών. Οι συσκευές παρακολούθησης μπορούν να τοποθετηθούν σε μια βάση (patent-pending) και να ακολουθήσουν τον καρπό μέχρι και στην αποθήκη, προσφέροντας καθοδήγηση στον αγρότη για να μην σαπίσουν οι καρποί. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης συνθηκών αποθήκευσης είναι οτι το geabit ακολουθεί τον καρπό σε όλο του το ταξίδι και ξέρει τι έχει συμβεί στην καλλιέργεια πριν φτάσει στην αποθήκη, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό αφού ξέρουμε πόσο έχει ήδη καταπονηθεί ο καρπός.


Προσαρμοσμένη καθοδήγηση

Το geabit σας προσφέρει συμβουλές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αγρότη, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την σοδειά του, να μειώσει τις απώλειες και να αυξήσει τα κέρδη του.


Πως βλέπει ο αγρότης τα στοιχεία αυτά

Αφού η συσκευή έχει τοποθετηθεί στην καλλιέργεια, ο αγρότης θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω υπολογιστή ή κινητού, στην ιστοσελίδα μας ή στην εφαρμογή για κινητά και να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργείες που προσφέρει το geabit.


Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το geabit βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο σε καλλιέργειες στην Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το geabit.com ή να στείλουν e-mail στο info@geabit.com.









Πηγή: www.economy365.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια