ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί στις Ελληνικές πόλεις

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί στις Ελληνικές πόλεις



Ενα ξενόφερτο φαινόμενο που έχει έρθει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια προς ενδυνάμωση της ψυχολογίας και κυρίως της αγοραστικής κίνησης.



Περίπου την τελευταία δεκαετία παρατηρείται η ραγδαία κινητοποίηση των δήμων των πόλεων ως προς το στολισμό αυτών εν όψει Χριστουγέννων . Μία διόλου αρνητική κίνηση αφού συμβάλλει τόσο στη θετική διάθεση όσο και στη παρακίνηση για αγορές δεδομένου ότι η οικονομία είναι συνάμα και ψυχολογία.


Πολύχρωμα λαμπάκια , χριστουγεννιάτικα δέντρα και σαφώς οι περιπλανώμενοι Αϊ- Βασίληδες.


Ακόμη και μια απλή βόλτα να κάνει κανείς νιώθει το πνεύμα των γιορτών , χωρίς καν να ξοδέψει χρήματα.


Βέβαια, μια πόλη με ωραίο-εντυπωσιακό στολισμό και διαφόρων ειδών δρώμενα είναι και μια πολύ καλή διαφήμιση για προσέλκυση χειμερινού-εποχικού τουρισμού. Πόσες επαρχιακές πόλεις τις μέρες των γιορτών δε σφύζουν από κόσμο…


Μία πολύ καλή πρωτοβουλία για μαγαζιά, ξενοδοχεία και εμπορικές επιχειρήσεις γενικότερα όπου έχουν πληγεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια! 


Ένα επίσης ξενόφερτο φαινόμενο όσον αφορά το κομμάτι του στολισμού είναι και αυτό των σπιτιών!


Πριν λίγα χρόνια ,πέρα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έβλεπες λαμπάκια ,φωτάκια κλπ σε εξωτερικούς χώρους σπιτιών. Στο εξωτερικό αντίθετα αυτό ήταν από πιο παλιά κάτι δεδομένο τις γιορτές. 


Τι άλλαξε λοιπόν;

Εναρμονιστήκαμε με τις άλλες χώρες ή προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη διάθεσή μας;


Όπως και να έχει είναι κάτι θετικό γιατί όλοι το έχουμε ανάγκη!


Τέλος, με αφορμή τους στολισμούς για τα Χριστούγεννα αξίζει να σημειωθεί και η δράση των διαφόρων πόλεων όπως τα Τρίκαλα με το μύλο των ξωτικών, η Δράμα με την ονειρούπολη, ο Βόλος με την Αργώ και άλλες πολλές .


Επομένως, ο συνδυασμός της καλής διάθεσης , της τοπικής αλλά και ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι το κλειδί για την ενθάρρυνση τέτοιων δράσεων αν σκεφτεί κανείς πως αυτές τις μέρες υπάρχουν και συνάνθρωποί μας όπου είναι μόνοι τους.





Γράφει για την larisacitynews.gr
Μένια Τζιοβάρα 
Πολιτική Επιστήμονας Νομικής Αθηνών






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια