ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Επετειακή τριήμερη συνάντηση παλαιών και νέων μελών του ΔΩΛ

Επετειακή τριήμερη συνάντηση παλαιών και νέων μελών του ΔΩΛ



40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΩΛ
Τριήμερη συνάντηση παλαιών και νέων μελών


Σαράντα χρόνια απ’ την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος ένα απ’ τα πιο αντιπροσωπευτικά χορωδιακά σύνολα της πόλης μας, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που ιδρύθηκε το 1977 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιάννη Τσανακά που ήταν και ο πρώτος διευθυντής της.


Το 1981, τη διεύθυνσή της ανέλαβε ο μαθητής του και διευθυντής της μέχρι σήμερα, Δημήτρης Καρβούνης.


Στα σαράντα χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας, η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ διήνυσε μια αξιοθαύμαστη πορεία, έδωσε πλήθος από συναυλίες, συμμετείχε σε Φεστιβάλ και Συναντήσεις χορωδιών, αντιπροσώπευσε την πόλη μας σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Κυπουργός κ.α.), με μεγάλους μαέστρους και καλλιτέχνες (Αντώνης Κοντογεωργίου, Άλκης Μπαλτάς, Λουκάς Καρυτινός, Μίσα Ικέουτσι, Κική Μορφονιού, Φραγκίσκος Βουτσίνος, Δημήτρης Δημόπουλος κ.α.), με μεγάλα μουσικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ, Χορωδία «Μακεδονία», ΣΟΝΔΛ κ.α.), βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς χορωδιών και με την πολυποίκιλη δραστηριότητά της καταξιώθηκε στο χορωδιακό «γίγνεσθαι» της πόλης μας.


Απ’ τις τάξεις της πέρασαν ως μέλη πάνω από 400 παιδιά, πολλά απ’ τα οποία σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της μουσικής (Μυρτώ Παπαθανασίου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θεοδώρα Μπάκα, Χρήστος Κτιστάκης Χρήστος Λενούτσος, Δημήτρης Καρακαντάς, Ήβη Παπαθανασίου, Νίκος Ζαφρανάς, Φρόσω Κτιστάκη, Ειρήνη Παντελίδου και άλλοι πολλοί (πάνω από 50) που είναι δύσκολο να αναφερθούν ονομαστικά σ’ ένα απλό σημείωμα.


Τη σημαντική αυτή επέτειο τιμά και γιορτάζει το ΔΩΛ, οργανώνοντας τριήμερη συνάντηση (Rejunion) παλαιών και νέων μελών στις 27, 28 & 29 Δεκεμβρίου 2017.


Στη συνάντηση αυτή, παλιά και νέα μέλη θα ανταμώσουν, θα θυμηθούν, θα τραγουδήσουν, θα παίξουν, και με την ευκαιρία της συνάντησης τους, θα προσφέρουν στο κοινό της πόλης μας, με τη μουσική και τα τραγούδια τους, δυο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (χορωδιακές και όχι μόνο) στις 28 και 29 Δεκεμβρίου (που θα είναι και η κεντρική εκδήλωση).


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ, με ώρα έναρξης 8 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο.


Το Δ.Σ. και ο Διευθυντής του ΔΩΛ, ο μαέστρος και όλα τα μέλη της χορωδίας (παλιά και νέα) προσκαλούν όλους τους φίλους της χορωδίας να έρθουν στο ΔΩΛ και να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του.




Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »