ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν σε εταιρεία του ξαδέρφου του Τσακαλώτου

Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν σε εταιρεία του ξαδέρφου του Τσακαλώτου


Επίθεση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων του ξαδέρφου του υπουργού Οικονομικών, έκαναν πριν από λίγη ώρα άγνωστοι κουκουλοφόροι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες και κατέστρεψαν υπολογιστές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στον πρώτο όρορο του εμπορικού κέντρου Αίθριο στο Μαρούσι.


Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, μέτοχος της οποίας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδερφος του υπουργού Οικονομικών, ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω διαγωνισμού.



Τσακαλώτος: Εξάδελφος ο Ορέστης αλλά δεν υπάρχει... «οικογενειακή ευθύνη»

Η είδηση ότι η εταιρεία του εξαδέλφου Τσακαλώτου ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο προκάλεσε αίσθηση και με διαρροή μέσω ΑΠΕ απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τον Ορέστη Τσακαλώτο.


Ειδικότερα τόνισαν πως «σήμερα, ανακαλύφθηκε και η "οικογενειακή ευθύνη" για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο "ξάδελφος" δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές, πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις...».


Και προσθέτουν ότι «αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην...».


Κοινοπραξία από εννέα εταιρείες, με επικεφαλής την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, θα αναλάβουν να «μαζέψουν» τις οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΗ. Ύστερα από σχετικό διαγωνισμό κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και ειδικοί σύμβουλοι σε χαρτοφυλάκια χρέους, θα αναλάβουν να μειώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.


Στην κοινοπραξία μετέχουν οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions KPMG Qualco UK Kappa Research Δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος και η εξειδικευμένη σε τιτλοποιήσεις αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία Finacity.





Πηγή: iefimerida.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια