ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η Apple παραδέχθηκε το κόλπο της για να... χαλάνε τα παλιά iPhone όταν βγάζει καινούρια μοντέλα

Η Apple παραδέχθηκε το κόλπο της για να... χαλάνε τα παλιά iPhone όταν βγάζει καινούρια μοντέλα


Σε μπελάδες μπήκε η Apple μετά τη χθεσινή παραδοχή της για τα iPhone. 


Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι κατέχει αλγόριθμους που βοηθούν τα iPhone να διατηρούν καλύτερες επιδόσεις αν περιέχουν παλαιότερες μπαταρίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ενέργεια που απαιτείται. Στόχος της, όπως ισχυρίστηκε, είναι να εμποδίσει το ξαφνικό κλείσιμο των παλαιότερων iPhones και να μπορούν οι συσκευές να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.


Με την παραδοχή αυτή, έτσι, η Apple, αναγνωρίζει ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή, όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να δώσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής. Με άλλα λόγια παραδέχθηκε ότι επιβραδύνει σκοπίμως τις αποδόσεις μερικών μοντέλων iPhone, καθώς έρχονται τα νέα. 


Αμέσως μετά από αυτή την παροδοχή, δύο κάτοχοι iPhone 7 έσπευσαν να καταθέσουν μηνύσεις κατά της Apple. Η Stefan Bogdanovich και Dakota Speas φέρνουν την υπόθεση στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, γιατί, όπως υποστηρίζουν, ποτέ δεν ζητήθηκε από την εταιρεία η συγκατάθεσή τους για «επιβράδυνση των iPhone που έχουν στην κατοχή τους» καθώς και ότι υπέστησαν «παρεμβολές στη χρήση των iPhone τους λόγω ηθελημένων επιβραδύνσεων». Επίσης, λένε ότι υπέστησαν και οικονομική ζημία, καθώς και άλλου είδους ζημίες, και τώρα ζητούν να αποζημιωθούν από την Apple.



Πηγή: iefimerida.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »