ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Το νέο Lexus RX 450h L περνάει σε άλλα επίπεδα την κατηγορία των 7θέσεων υβριδικών SUV

Το νέο Lexus RX 450h L περνάει σε άλλα επίπεδα την κατηγορία των 7θέσεων υβριδικών SUV



Η νέα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία που θέλει την ανάπτυξη των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, καθορίζει υψηλότερες προδιαγραφές και για τις πενταθέσιες εκδοχές. Τα SUV και Crossover μεγάλου μεγέθους έχουν την ικανότητα να φιλοξενούν και επτά επιβάτες με υψηλά επίπεδα άνεσης.


Απευθύνονται κυρίως σε οικογενειάρχες που έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες και κάνουν συχνά εκδρομές.


Η τελευταία προσθήκη στη κατηγορία των πενταθέσιων SUV είναι το νέο Lexus RX 450h L. Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων αυξάνοντας την μεταφορική ικανότητα στους επτά επιβάτες. 


Οι σχεδιαστές της εταιρείας επιμήκυναν το αμάξωμα στο πίσω μέρος του RX κατά 110 χιλ. και έκαναν πιο οξεία τη γωνία του παραθύρου του χώρου αποσκευών. Με αυτό τον τρόπο εξασφάλισαν περισσότερο χώρο για να τοποθετηθεί η τρίτη σειρά καθισμάτων και ικανοποιητικό χώρο για τις αποσκευές.


Η έκδοση των επτά θέσεων υιοθετεί τη δυνατότητα αναδίπλωσης 60/40 στα πίσω καθίσματα. Έτσι, γίνεται εύκολη η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων, αφού με το τράβηγμα ενός μοχλού ολισθαίνει η δεύτερη σειρά προς τα εμπρός. Το επιμηκυμένο δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ -πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων- είναι μεγαλύτερο, εξασφαλίζοντας στο RX L μεγαλύτερη ευελιξία στο χώρο αποσκευών.


Η Lexus σχεδίασε την τρίτη σειρά καθισμάτων στο RX L, έτσι ώστε να προσφέρει την ίδια άνεση και πολυτέλεια με αυτήν της μεσαίας σειράς. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι ελαφρώς πιο υπερυψωμένη από την τρίτη, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια. Το δερμάτινο σαλόνι που διατίθεται από το βασικό εξοπλισμό φέρει μια διευρυμένη παλέτα χρωμάτων. Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού είναι τριζωνικό, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες της τρίτης σειράς αυτόνομο κλιματισμό και αποκλειστικούς αεραγωγούς. Για ακόμα περισσότερη άνεση, η τρίτη σειρά καθισμάτων διατίθεται και με ηλεκτρική αναδίπλωση καθώς και με ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ (η πίσω πόρτα ανοίγει ή κλείνει αυτόματα, τοποθετώντας το χέρι κοντά στο σήμα Lexus).


Τα στοιχεία που ενισχύουν την ευελιξία των τριπλών καθισμάτων, περιλαμβάνουν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης πίσω από την αναδιπλούμενη τρίτη σειρά, ένα ζεύγος θηκών ποτηριών στην τρίτη σειρά, ένα αναδιπλούμενο κάλυμμα καθώς και κρυφές συρόμενες ράγες.


Το νέο Lexus RX 450h L, εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης το οποίο απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα V6 3.500 κ.εκ. και δυο ηλεκτροκινητήρες υψηλής ροπής. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 313 ίππους. Η τετρακίνηση εξασφαλίζεται με την χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και κινεί τους πίσω τροχούς όταν απαιτείται για να βοηθήσει στη διατήρηση της πρόσφυσης. Στο RX 450h L, το σύστημα επιλογής λειτουργίας οδήγησης προσθέτει μία τέταρτη λειτουργία ΄΄Ηλεκτρικού Οχήματος EV΄΄, που δίνει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης σε χαμηλότερες ταχύτητες για μικρές αποστάσεις. Είναι μια επιλογή για να κινηθεί το αυτοκίνητο σε ένα χώρο στάθμευσης ή σε μία μικρή διαδρομή.




Πηγή: iefimerida.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »