ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Οχτώ χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου η καμπάνα του δικαστηρίου στο Βόλο για 71χρονο από τον Αμπελώνα

Οχτώ χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου η καμπάνα του δικαστηρίου στο Βόλο για 71χρονο από τον Αμπελώνα


Σε 71χρονο απ΄τον Αμπελώνα, απ΄ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου


Ενοχο για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη, έκρινε, κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 71χρονο κάτοικο του Αμπελώνα Λάρισας, που άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Βόλο και στο εδώλιο κάθισε ένας 71χρονος άνδρας, συνταξιούχος υπαξιωματικός του Λιμενικού ότι τις 20 Μαΐου 2016 παρέσυρε 13χρονο μαθητή της Α’ Γυμνασίου, που επαιτούσε, δίνοντάς του 0,50 και 1,50 Ευρώ, τον έβαλε στο αυτοκίνητό του τον οδήγησε σε αγροτική τοποθεσία και προσπάθησε να τον βιάσει, αν και η ιατροδικαστική έκθεση αποφαίνεται ότι δεν υπήρχε διείσδυση.


Το Δικαστήριο βασίστηκε στη μαρτυρία της μητέρας του ανήλικου (και 11 ακόμη δικών της παιδιών), που φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, να εκβίασε τον ηλικιωμένο να της δώσει 500 Ευρώ για να μην τον καταγγείλει, ενώ ο νεαρός, είχε καταγγείλει ότι ο ηλικιωμένος του ζήτησε να ενδώσει σε σεξουαλική επιθυμία.


Μάλιστα, ο ανήλικος φεύγοντας έκλεψε (σύμφωνα με την καταγγελία και τα όσα ισχυρίστηκε ο ηλικιωμένος) από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του ηλικιωμένου το πορτοφόλι του, απ’ όπου πήρε δύο κάρτες ανάληψης, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κάνει ανάληψη μετρητών και στη συνέχεια πέταξε το πορτοφόλι στο ποτάμι του Αμπελώνα, πήγε στο σπίτι και διηγήθηκε στη μητέρα του τι είχε συμβεί, παραδίδοντάς της, τις δύο τραπεζικές κάρτες.


Στη συνέχεια η μητέρα του παιδιού, με υπόδειξη του γιού της πήγε σε καφετέρια που ο ηλικιωμένος έβλεπε ποδόσφαιρο, του είπε αν ήταν ο ίδιος που προσπαθούσε να βιάσει τον γιό της, τον έβγαλε εκτός του καταστήματος και ζήτησε 500 Ευρώ για να μην τον καταγγείλει.


Τελικά, ο ηλικιωμένος δεν φέρεται να ενέδωσε, συνελήφθη από την Αστυνομία και, σύμφωνα με το Δικαστήριο έπεσε σε πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις που έδωσε. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο πελάτης του είναι κατά 74% ανάπηρος από εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει όσα του καταλογίζει ο ανήλικος και η μητέρα του και το λάθος του ήταν να βάλει στο αυτοκίνητο το παιδί για να το μεταφέρει σε άλλο σημείο επειδή έβρεχε δυνατή την ώρα εκείνη.


Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών, με την πρόεδρο και μια ένορκο να προτείνουν ποινή φυλάκισης 10 ετών.




Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια