ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Σε ετήσια συνάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα έλαβε μέρος η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Σε ετήσια συνάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα έλαβε μέρος η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας



Στη 19η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Μουσεία Δημιουργικότητα και Τοπικές Κοινωνίες» της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε τη 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Πολιτιστικών Αγαθών πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και μουσείων από όλη την Ελλάδα. Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, επεξεργασία και δημιουργική ανταλλαγή μεταξύ των φορέων και του Υπουργείου καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών που εφαρμόζουν μουσεία του νεότερου πολιτισμού.





Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα εκπροσώπησε η μουσειοπαιδαγωγός κ. Ελένη Ζανέτα με θέμα «“Art-Express”: η μουσειοσκευή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα» στην ενότητα σχετικά με τα «Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων νεώτερου πολιτισμού». Στην παρουσίαση συμπεριλήφθηκε το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων και μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων που υλοποιεί το μουσείο για παιδιά, με έμφαση στη μουσειοσκευή “Art Express”.





Η μουσειοσκευή “Art Express” είναι ένα πρωτότυπο χειροποίητο βαλιτσάκι, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με σκοπό να ταξιδεύει σε όσα σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το μουσείο. Στόχος είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά δημοτικών σχολείων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων, να έρχονται σε επαφή με τους θησαυρούς της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα και τη Νεοελληνική Τέχνη με έναν εναλλακτικό τρόπο. Το βαλιτσάκι περιλαμβάνει: έντυπο για τον εκπαιδευτικό, έντυπο δραστηριοτήτων, φακέλους με αντίγραφα ζωγραφικών έργων της Συλλογής και ερωταποκρίσεις, puzzles, καβαλέτο και ένα χρωματικό κύκλο. Τη μουσειοσκευή μπορεί να δανειστεί για μια βδομάδα ο εκπαιδευτικός, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα στην τάξη του.





Σημειώνεται ότι επιμόρφωση με τίτλο «Η τέχνη πάει... σχολείο μέσα από ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων» σχετικά με τη μουσειοσκευή “Art Express” πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο-Γ.Ι. Κατσίγρα.



Πληροφορίες για δανεισμό της μουσειοσκευής: 2410-672499.




Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια