ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Για άλλη μία φορά στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ πήρε τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Για άλλη μία φορά στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ πήρε τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η ΑΕΛ για ένα ακόμη ματς φέτος (ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης) δείχνει ζωντανή στις καθυστερήσεις του αγώνα! Οι «βυσσινί» στις καθυστερήσεις με απίστευτη ασίστ του Περόνε και γκολ του Κρίζμαν κέρδισαν με 1-0 την Ξάνθη για την 14η αγωνιστική της SuperLeague.


Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει σπουδαία νίκη που της δίνει πολύ μεγάλη ανάσα ενόψει της συνέχειας κόντρα σε μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα όπως οι Ακρίτες έχοντας πάλι πρωταγωνιστή τον Περόνε που είχε απίστευτη έμπνευση ερχόμενος και πάλι από τον πάγκο. Η Ξάνθη μπορεί να νιώθει αδικημένη από το αποτέλεσμα καθώς είχε δύο δοκάρια στο ματς και αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» τον αγώνα.


Το «τρικ» με τους Κρίζμαν-Αγκάνοβιτς

Η ΑΕΛ επιθετικά επεφύλαξε εκπλήξεις οι οποίες στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφεραν και καρπούς όσον αφορά το αποτέλεσμα. Ο Αγκάνοβιτς σε στημένη μπάλα κατέβαινε χαμηλά για να πάρει μπάλα με σκοπό να οργανώσει ενώ επιθετικά οι Κροάτες (Αγκάνοβιτς-Κρίζμαν) άλλαζαν θέσεις έχοντας ως επίκεντρο τον Μπαξεβανίδη. Ο Κρίζμαν πολλές φορές γινόταν δεύτερος φορ πλάι στον Ναζλίδη με τον Αγκάνοβιτς να καλύπτει στο αριστερό άκρο ενώ ο Ντέλετιτς προωθούνταν για να… «μαζέψει» τις αποκρούσεις.


Αλληλοεξουδετέρωση…

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με την Ξάνθη να φτάνει πιο κοντά στο γκολ σε σχέση με την ΑΕΛ.


Στο 22′ ο Ρότσε πέρασε από τον Ρέντζα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έσπασε στο Λουσέρο στο ύψος του πέναλτι με τον μέσο της Ξάνθης να αστοχεί με το αριστερό.


Στο 25′ με ατομική προσπάθεια του Ναζλίδη από αριστερά, που έχασε και ξαναπήρε μπάλα από τον Μπαξεβανίδη, έκανε τη σέντρα, απομάκρυνε ασταθώς η άμυνα και ο Αγκάνοβιτς σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής αλλά ήταν άστοχος.


Στο 36′ η Ξάνθη είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Κίκε από δεξιά έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα, ο Γκόλιας με τάκλιν δεν πρόλαβε να απομακρύνει, ο Γεντριτσεκ με προβολή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του, γύρισε στον Λουσέρο με αυτόν να σουτάρει άουτ.


Στο 40′ Γεντριτσεκ με πλάτη, γύρισε αλλά σούταρε πάνω στον Γκόλια και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο ενώ στο 41′ η ατομική ενέργεια του Αγκάνοβιτς από αριστερά δημιούργησε ρίγματα, η άμυνα της Ξάνθης δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Γουάλας όμως το σουτ πέρασε άουτ.


Με ευκαιρίες το δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 59′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Με κάθετη Αγκάνοβιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιάννη Μασούρα που δεν του βγήκε η προσποίηση πάνω στον Ζίβκοβιτς με αποτέλεσμα το τελείωμα του να εξουδετερωθεί από τον κίπερ της Ξάνθης σε μία μοναδική απόκρουση.


Στο 67′ ο νεοεισελθών Περόνε δημιούργησε φάση όταν με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Κρίζμαν στην «καρδιά» της άμυνας όμως η κεφαλιά του Κροάτη κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.


Η Ξάνθη ανέβηκε στο 70′ όταν Λουσέρο βγήκε από αριστερά και επιχείρησε μία δυνατή σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο, ο Γκόλιας έδιωξε και στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης με κεφαλιά αστόχησε. Καλή στιγμή και στο 71′ όταν ο Γεντριτσεκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος άουτ


Στο 80′ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Λουσέρο έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Γέντρισεκ με προβολή να σημαδεύει για δεύτερη φορά το δοκάρι του Μπόζοβιτς!


Με την συμπλήρωση των 90′ η Ξάνθη έχασε κι άλλη ευκαιρία όταν ο Μασούρας έκανε λάθος διώξιμο όμως το σουτ του Λουσέρο ήταν άστοχο μέσα από την περιοχή.


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ο Περόνε με τακουνάκι βρήκε τον Κρίζμαν εντός περιοχής και αυτός με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0 με την ΑΕΛ να παίρνει ένα ακόμη ματς με… buzzer beater.


Κάρτες: 74′ Κρίζμαν / 33′ Ντε Λούκας, 54′ Kίκε, 64′ Γέντριτσεκ, 69′ Μπαξεβανίδης


ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): 
Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63′ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (83′ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς, Μασούρας, Κρίζμαν, Ναζλίδης.

Στον πάγκο έμειναν: Θεοδωρόπουλος, Κούσας, Κρητικός, Λεοζίνιο, Μπάλλας.


ΑΟ Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): 
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Φλίσκας, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (89′ Σβάρνας), Λουσέρο, Κίκε (58′ Ορφανίδης Π.), Ρότσε (78′ Φασίδης), Γέντριτσεκ.





Πηγή: sportlarissa.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια