ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στους δρόμους του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές για τα προβλήματα των σχολείων

Στους δρόμους του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές για τα προβλήματα των σχολείων


Διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών


Μαθητική διαμαρτυρία-πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης των μαθητικών συντονιστικών οργάνων πανελλαδικά για σήμερα Δευτέρα.


Η πορεία ξεκίνησε από τα σχολεία πέρασε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκε στο Δημαρχείου Βόλου, όπου μαθητές και μαθήτριες φώναξαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,


Οι μαθητές διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Μαθητής του Μουσικού Σχολείου είπε ότι στο υπόγειο του σχολείου δεν γίνονται μαθήματα, γιατί δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, ενώ στο 6ο Λύκειο υπάρχει τρύπα στο Γυμναστήριο, όταν βρέχει μπαίνουν νερά και χαλάει το παρκέ.
Ένας άλλος μαθητής δήλωσε ότι οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα, όπως τις επισκευές στα σχολικά κτίρια από το Δήμο αι από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα ζητήματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Ο ίδιος τόνισε ότι η κινητοποίηση δεν θα συνεχιστεί και αύριο.


Σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κατάληψη βρίσκονται σήμερα τρία σχολεία, και συγκεκριμένα το Μουσικό Σχολείο, το 8ο ΓΕΛ Βόλου και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, ωστόσο στην πορεία συμμετέχουν μαθητές κι από άλλα σχολεία.


Τέλος, αναφορικά με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, οι μαθητές είπαν ότι, λόγω των επεισοδίων που γίνονται κάθε χρόνο, δεν θα διακινδυνεύσουν να κατεβάσουν πορεία, για την ασφάλειά τους.







Πηγή: www.magnesianews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια