ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σοκ στο Βόλο: Έστειλαν φακέλους με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δικηγόρο και έμπορο - Συνέλαβαν 45χρονη για εκβιασμό




Ένα αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον εντοπισμό δύο φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο του Βόλου και στο δικηγορικό γραφείο της νομικής συμβούλου της ίδιας εμπορικής επιχείρησης στον Βόλο.


Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έδρασε με σχέδιο και συνέλαβε ως ύποπτη για εκβιασμό 45χρονη Βολιώτισσα, η οποία ζει μόνιμα στην Αθήνα και έχει απασχολήσει και το 2016 τις Αρχές, πάλι για εκβιασμό.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, εδώ και 1,5 χρόνο η 45χρονη φέρεται να ενοχλούσε τηλεφωνικά 44χρονη επιχειρηματία του Βόλου με την οποία έχουν μια συγγενική σχέση (κουμπαριά), ζητώντας 15.000 ευρώ από δήθεν παλιές οφειλές του μηχανικού συζύγου της εμπόρου προς την 45χρονη.


Το ζεύγος της εμπόρου και του μηχανικού, δεν αναγνώριζαν την οφειλή και είχαν παραπέμψει την 45χρονη στη δικηγόρο τους.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα, η 45χρονη απειλούσε τηλεφωνικά την 45χρονη και τον σύζυγό της ενώ πρόσφατα επικοινωνούσε μαζί τους τηλεφωνικά κι ένας άγνωστος άντρας ο οποίος επίσης απειλούσε ότι θα κάνει κομματάκια το ζευγάρι αν δεν δώσουν τα 15.000 ευρώ.



Φάκελοι με εκρηκτικό μηχανισμό

Η υπόθεση έλαβε όμως διαφορετική τροπή όταν το Σάββατο το πρωί η έμπορος πήγε να ανοίξει το μαγαζί της και βρήκε στην πόρτα έναν κίτρινο φάκελο αλληλογραφίας, λίγο μικρότερο από μέγεθος Α4.


Ο φάκελος είχε σφηνώσει κάτω από την πόρτα καθώς λόγω ενός εξογκώματος. Η έμπορος πήρε τον φάκελο που ανέγραφε στο εξωτερικό του χειρόγραφα το όνομά της και μόλις μπήκε στο κατάστημα, τον άνοιξε.


Τότε διαπίστωσε πως μέσα στον φάκελο υπήρχαν κάτι αντικείμενα και καλώδια, δίχως να φανταστεί πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό αλλά για κάποια εξαρτήματα ηλεκτρολόγου…


Ο φάκελος παρέμεινε στο κατάστημα το Σαββατοκύριακο.


Την Δευτέρα το πρωί  στην θυρίδα αλληλογραφίας της στην πολυκατοικία όπου διατηρεί το γραφείο της η δικηγόρος της εμπόρου, βρήκε αντίστοιχο φάκελο και όταν τον άνοιξε και είδε το περιεχόμενο, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.


Παράλληλα είχε επικοινωνία με την έμπορο η οποία της είπε ότι και εκείνη είχε παραλάβει έναν φάκελο το Σάββατο αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.


Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το ακριβές περιεχόμενο των φακέλων και την επικινδυνότητα του περιεχομένου.


Οι δυο φάκελοι μεταφέρθηκαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα στο Αστυνομικό Μέγαρο και μετά από μια πρώτη εξέταση, στάλθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας.


Η έμπορος και η δικηγόρος κατέθεσαν μήνυση κατά της 45χρονης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ενημέρωσε την Ασφάλεια Αττικής για τα στοιχεία της 45χρονης η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πεντέλη.


Χθες το βράδυ η συλληφθείσα μεταφέρθηκε στον Βόλο και σήμερα το πρωί προσήχθη στον Εισαγγελέα ο οποίος την παρέπεμψε λόγω του κακουργηματικά χαρακτήρα της κατηγορίας στον Ανακριτή, ο οποίος την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Η 45χρονη αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η οποία έφτασε άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη της 45χρονης, συνεχίζεται η προανάκριση προκειμένου να εντοπιστεί ο κομιστής των δύο φακέλων, ο άγνωστος άντρας που απειλούσε και εκβίαζε τηλεφωνικά κ.α.






Πηγη: www.myvolos.net



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια