ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός πεπραγμένων στο Δήμο Κιλελέρ από τον Θανάση Νασιακόπουλο

Απολογισμός πεπραγμένων στο Δήμο Κιλελέρ από τον Θανάση Νασιακόπουλο


Υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε και βάζουμε νέους στόχους. Σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη πενταετία», δήλωσε χθες στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.


Ανοίγοντας την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μια θεσμοθετημένη και εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, μια ευκαιρία πρωτογενούς δημοκρατίας, αμφίδρομης επικοινωνίας όπου ο δήμαρχος «απολογείται» και οι δημότες έχουν λόγο και κριτική άποψη… Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε θέση που θα διατυπωθεί απόψε θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε μέσω της σύνθεσης της διαφορετικότητας των θέσεων να προκύψει η κοινή συνισταμένη προς όφελος του Δήμου πράγμα που είναι το ζητούμενο από όλους μας».


Ο δήμαρχος όταν πήρε το λόγο τόνισε αρχικά ότι :

«οι προεκλογικές δεσμεύσεις επιτεύχθηκαν με μεγάλες προσπάθειες, μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για την τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τις οποίες μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις του κράτους και απαγορεύθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση των δήμων» .


Οι νέοι μας στόχοι αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2018, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Κιλελέρ: 

«Έχουμε καταφέρει μέσα στην τριετία να αυξήσουμε το ταμειακό υπόλοιπο στις 950.000 ευρώ και να μειώσουμε τις οφειλές κατά 3.350.000 ευρώ»,

Για το θέμα της υδροδότησης του Δήμου επανέλαβε: «Καμία υδροφόρα δεν θα κυκλοφορεί από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας στο Δήμο Κιλελέρ. Προχωρήσαμε σε έργα υδροδότησης και συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερα. Έχουν εξασφαλιστεί 2.900.000 ευρώ για νέα έργα και σχεδιάζουμε το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού συστήματος Νίκαιας, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2018. Παράλληλα μειώσαμε μεσοσταθμικά την τιμή του νερού κατά 18% μέσο όρο στα τέλη υδροδότησης».





Αγροτική οδοποιία: 

«Βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε μεγάλο μέρος της αγροτικής οδοποιίας με έργα κόστους 750.000 ευρώ, ενώ αναφερόμενος στον μελλοντικό σχεδιασμό, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αποφασίσει να αγοράσει νέο γκρέϊντερ και δύο φορτηγά για γρήγορη υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών, ώστε να μην χρονοτριβεί με αναθέσεις έργων».


Δημοτικά κτήρια, έργα υποδομής: 

Κατέγραψε τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 160 δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους, υποστηρίζοντας ότι επενδύθηκαν πάνω από 900.000 ευρώ, μέσα στην τριετία. "Υλοποιήθηκαν έργα με ιδίους πόρους, με χρήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, ύψους 15.900.000 ευρώ, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου και παράλληλα εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα πρόκλησης καταστροφών από έντονες καιρικές συνθήκες, όπως πλημμυρικά φαινόμεα κ.λπ."


Στο Δήμο Κιλελέρ Ιδιαίτερα λειτούργησε το πρώτο, σε όλο το νομό Λάρισας, Κέντρο Κοινότητας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή σε προνοιακές δομές.


Υποδομές στην εκπαίδευση, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό: 

«Με τη σωστή λειτουργία των σχολικών επιτροπών βελτιώσαμε αισθητά, κάτι που μας αναγνωρίζεται από όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου, τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Ο Δήμος επένδυσε στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, τόσο ενισχύοντας τις υποδομές τους όσο και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στον Δήμο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει εκρηκτική αύξηση εκδηλώσεων στον πολιτισμό και καλύτερες συνθήκες άθλησης στις εγκαταστάσεις των γυμναστηρίων και των αθλητικών χώρων γενικότερα".


Προγραμματισμός νέων έργων: 

"Η ανανέωση παιδικών χαρών, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων της Νίκαιας και του Πλατυκάμπου, η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία εργοστασίου βιομάζας, η εκπόνηση μελετών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου και δημιουργίας λιμνοδεξαμενής στους Αγίους Αναργύρους, η σύνδεση όλης της οδού Βόλου με ενιαίο αγωγό ύδρευσης".




Πηγή: www.postlarissa.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »