ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν για την εκμετάλλευση του το τέρμιναλ στο λιμάνι του Βόλου




Τρείς προσφορές κατατέθηκαν τελικά στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση ισόγειου χώρου του τέρμιναλ έκτασης 1.043 τετραγωνικών μέτρων.


Στην πρόκληση ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο ΟΛΒ, η οποία έληξε χθες στις 2 το μεσημέρι, ανταποκρίθηκαν: Το μάρκετ Bazaar, η τεχνική εταιρεία Sdeng και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.


Το μάρκετ που ενδιαφέρεται να επεκταθεί στο Βόλο ανήκει στον Όμιλο εταιρειών «ΒΕΡΟΥΚΑΣ», ο οποίος αναπτύσσεται δυναμικά και περιλαμβάνει τις εταιρείες BAZAAR AE discount super market, ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕΒΕ (χονδρικές πωλήσεις) και ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ ΑΕ (υπηρεσίες logistics).


Το μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει προσωπικό μέχρι και 25-30 άτομα για το νέο υποκατάστημά του.


Η Sdeng ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες μηχανικής λεπτομέρειας για μεγάλες εταιρείες συμβούλων και μηχανικών σε όλο τον κόσμο. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας επανακατέθεσε παλαιότερη πρότασή του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου θα εξετάσει τις προτάσεις σε συνεδρίασή του την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα τις αξιολογήσει και θα αποφασίσει για τη συμφερότερη πρόταση για το λιμάνι και την πόλη.


Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα της παραχώρησης, το οποίο είναι τρία έτη με δυνατότητα παράτασης άλλα δύο έτη, είπε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει εάν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού και της πόλης ανάλογα πάντοτε με το πώς κινείται η αγορά και, αν αυτά προστατεύονται, τότε σίγουρα το χρονικό διάστημα των παραχωρήσεων θα μπορεί να παραταθεί και περαιτέρω με νέο αντάλλαγμα ανάλογα και με τις συγκυρίες.


Για το είδος των δραστηριοτήτων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο τέρμιναλ επισήμανε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί παρά μόνο αυτοί που προβλέπει η προκήρυξη για τη χρήση των χώρων.



Συγκεκριμένα,  ως αποδεκτές χρήσεις χώρων έχουν οριστεί να είναι:

-Εμπορικά καταστήματα & καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.
-Γραφεία, τράπεζα, ασφάλειες, κοινωνικοί οργανισμοί.
-Εστιατόρια, αναψυκτήρια και εν γένει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην
της περίπτωσης του κέντρου διασκέδασης.
-Χώροι συνάθροισης κοινού.
-Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων.





Πηγη: www.taxydromos.gr (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ)







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια