ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πεντανόστιμη Croque Madame

Πεντανόστιμη Croque Madame



Η "τραγανή κυρία" των Γάλλων είναι η... θηλυκή εκδοχή του Croque Monsieur, "στολισμένη" με επιπλέον απόλαυση, ένα αυγό στην κορυφή της. Αχτύπητο brunch και σνακ.



Υλικά:

Για το croque monsieur
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα
  • 300 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές γραβιέρα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Χρειάζεστε επιπλέον
  • 4 αυγά


[ads-post]


Εκτέλεση:

Ακολουθείτε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής Croque Monsieur, όπως θα την δείτε παρακάτω.

Η διαφορά είναι μία και σημαντική: στο τέλος σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή του κάθε Croque Monsieur και είναι έτοιμο το Croque Madame σας.


Για το Croque Monsieur

  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
  • Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Για την κρέμα

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.




Καλή σας όρεξη....







Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »