ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται το Μουσικότροπο στο ΔΩΛ - Πιο πλούσιο πιο εντυπωσιακό!

Έρχεται το Μουσικότροπο στο ΔΩΛ - Πιο πλούσιο πιο εντυπωσιακό!



Από 20 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2018 στο ΔΩΛ


Το Μουσικότροπο είναι ένα Φεστιβάλ Μουσικής διαφορετικό από τα άλλα. Αποσκοπεί σε μια συνολική μουσική προσέγγιση περιλαμβάνοντας συναυλίες που πλαισιώνονται από σεμινάρια και εργαστήρια επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μουσικών, εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, καθώς και του μουσικόφιλου κοινού.


Ο σχεδιασμός του Φεστιβάλ βασίζεται στην παρουσίαση τεσσάρων εξαιρετικών συναυλιών τα βράδια του Σαββάτου, ενώ τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιούνται εργαστήρια διαφορετικών θεμάτων και χαρακτήρων.





ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ στο ΔΩΛ, θα εμφανιστεί το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium, 6 πιάνα-12 πιανίστες, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αποτελείται από μια αγαπημένη παρέα μουσικών, που επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο. 
Θα παρουσιάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα διαμορφωμένο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σύνολο. Θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 10€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8:30 στο ΔΩΛ, προσκλήθηκε η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, μία νέα συμφωνική ορχήστρα που ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016. Στόχος της είναι να παρουσιάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό το θησαυρό της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί όσο της αξίζει. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ελληνικού και ρωσικού ρομαντισμού. Σολίστ η εξαίρετη Ρωσίδα βιρτουόζος Λίλια Εσίποβα στην άρπα. Μια ξεχωριστή σολιστική παρουσίαση που δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα όργανο με πλήθος ηχοχρωμάτων. Διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Βύρων Φιδετζής. 
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 10€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)





Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 8:30 στο ΔΩΛ, η μαγευτική Σαβίνα Γιαννάτου με τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο θα παρουσιάσουν, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, διασκευασμένα από τον Σπύρο Μάνεση σε φόρμες αυτοσχεδιασμού που σχετίζονται με την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική, ενώ στη συνέχεια τραγούδια κυρίως μελοποιημένης ποίησης, του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Εισιτήρια: Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 7€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)


Τέλος, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 8:30 στο ΔΩΛ, τρεις υπέροχοι μουσικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι Λαρισαίοι, η Θεοδώρα Μπάκα-μεσόφωνος και ο Δημήτρης Καρακαντάς – μπαρόκ βιολί θα συμπράξουν με τον επίσης κορυφαίο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο – τσέμπαλο και θα μας παρασύρουν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή Μπαρόκ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συναυλίας είναι ότι τα δύο όργανα είναι ιστορικά και ο ήχος σε συνδυασμό με το στιλ της εποχής θα είναι αυθεντικά. Όταν αυτά συνοδεύονται από το κύρος μουσικών τέτοιου μεγέθους, η εμπειρία θα είναι ανεπανάληπτη.
Εισιτήρια: Κανονικό: 10€ Μειωμένο: 7€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)



ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Όλες τις εργάσιμες καθημερινά 9.00-13.00, επίσης ●Πέμπτη, Παρασκευή 7.00-9.00 Σάββατο 12.00-2.00
ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: Όποιος θέλει να παρακολουθήσει και τις τέσσερις συναυλίες θα πληρώσει τα μειωμένα εισιτήρια. Δηλαδή από 15, 10 και από 10, 7 €.






ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα επιμορφωτικά προγράμματα αφορούν μουσικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, γυμναστές, εμψυχωτές όλων των βαθμίδων σε επαγγελματική ή μη βάση.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» (1ο γκρουπ 11:00-12:30, 2ο γκρουπ 13:00-14:30) θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται για τη μουσική στην ειδική αγωγή, από το ΜΟΥΣικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ΜΟΥΣ.Ε.Σ. Το εργαστήριο δεν είναι θεραπευτικό, αλλά εκπαιδευτικό. 
Την εποπτεία του προγράμματος έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δρ Λευκοθέα Καρτασίδου. 
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση)



Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» από 10:00 - 14:00, ο διδάκτορας Νίκος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου «Κρουστόφωνο» θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο με θέμα «Μουσικά ταξίδια με τραγούδια, παιχνίδια και χορούς της γης». Μια βιωματική μέθοδος διδασκαλίας για την εύκολη και αποτελεσματική εκμάθηση χορευτικών τραγουδιών και χορών όπως Καλαματιανός, Αντικριστός κλπ, με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Κατόπιν προτείνεται ο τρόπος προσαρμογής του προτεινόμενου μοντέλου στις διδακτικές ανάγκες του κάθε εκπαιδευτικού της μουσικής, της γυμναστικής, του εμψυχωτή.
Κόστος Συμμετοχής: 40€, 25€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)





Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά (2ος όροφος) από 10:00 - 14:00, η παραμυθού Ανθή Θάνου σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι με τον Αλέξανδρο Μακρή στην κιθάρα, με θέμα «Τεχνικές αφήγησης και μουσική συνοδεία». Ο χαρακτήρας αυτού του εργαστηρίου θα είναι διττός. Θα μας εντρυφήσει στα μυστικά της τεχνικής της αφήγησης και στις τεχνικές της μουσικής συνοδείας. Πώς η μουσική γίνεται παραμύθι και πώς ο λόγος μουσική.
Απευθύνεται σε μουσικούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους αγαπούν τα παραμύθια, τη μουσική και το τραγούδι.
Κόστος συμμετοχής: 40€, 25€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)



Τέλος, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» από 10:00 - 14:00, ο Πάνος Λαμπρόπουλος στο εργαστήρι «Το μουσικό Σώμα» θα μας οδηγήσει να γνωρίσουμε το σώμα μας ως μουσική διαδικασία και ως όργανο αντίληψης της μουσικής.



Με το εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε πως να διαχειριζόμαστε τα 
στρες που προκύπτει από τη μουσική πράξη με τα εργαλεία της Σώματο– ψυχοπαιδαγωγικής. Απευθύνεται σε μουσικούς και τραγουδιστές όλων των επιπέδων, μαθητές ή δασκάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη σωματική τους αντίληψη σε σχέση με τη μουσική πράξη.
Κόστος συμμετοχής: 40€, 25€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό)



Για όλα τα εργαστήρια απαιτείται κράτηση που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ mousikotropo.gr
Επίσης, για όλα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.



ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 
Όποιος παρακολουθήσει όλα τα εργαστήρια θα πληρώσει από 120, 100€.





Newsroom larisacitynews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »