ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Κίνδυνος να σας "χακάρουν" εάν αποθηκεύετε τους κωδικούς σε πρόγραμμα περιήγησης

Κίνδυνος να σας "χακάρουν" εάν αποθηκεύετε τους κωδικούς σε πρόγραμμα περιήγησης


Δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζουμε 


Μήπως αποθηκεύετε τους κωδικούς σας στα προγράμματα περιήγησης; Τότε κινδυνεύετε να πέσετε θύματα χάκινγκ. 


Σύμφωνα με νέες μελέτες, η αποθήκευση των κωδικών σε περιηγητές όπως το Chrome ή το Safari δεν είναι τόσο ασφαλές, όσο νομίζουμε. 


Οι διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να κλέψουν πληροφορίες από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, χωρίς την άδεια του κάθε χρήστη. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στους κωδικούς, γεγονός που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερς. Άλλωστε, σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης έχουν την επιλογή διαχείρισης των κωδικών πρόσβασης. 


Κάθε φορά που ένας χρήστης μπαίνει σε έναν ιστότοπο έχοντας σώσει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης, ο περιηγητής αυτομάτως γεμίζει τις λεπτομέρειες στη φόρμα. 


Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, οι διαφημιστικές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες που αποθηκεύονται από τους διαχειριστές. 


Πρακτικά δεν υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει η συλλογή των κωδικών. Ο μόνος ασφαλής τρόπος θα ήταν να αλλάξουν το πώς λειτουργούν οι διαχειριστές των κωδικών.




Πηγή: www.protothema.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »