ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Εντός του Ιανουαρίου η νέα συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων για την ΕΒΖ

Εντός του Ιανουαρίου η νέα συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων για την ΕΒΖ


Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων και γενναίας μείωσης του μισθού τους, τουλάχιστον προς το παρόν, έλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Καραχάλιος.


Επίσης, οι τευτλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν τα οφειλόμενα, ήτοι ποσό 10,2 εκατ. ευρώ, για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν το 2017. Οι παραπάνω διαβεβαιώσεις δόθηκαν στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) με εργαζομένους και τευτλοπαραγωγούς.


Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του τρέχοντος μηνός -το πιο πιθανόν για τις 25 Ιανουαρίου 2018- οπότε και η διοίκηση της ΕΒΖ θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη μελέτη βιωσιμότητας και λειτουργίας του ομίλου, που ήδη προετοιμάζει για την αξιοποίηση του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΒΖ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με στρατηγικό επενδυτή.


«Στόχος της διοίκησης της βιομηχανίας, είναι όχι μόνο η βιωσιμότητα, αλλά και η συνέχιση της λειτουργίας του ομίλου της ΕΒΖ» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας, Παναγιώτης Καραχάλιος, προσθέτοντας, ότι «βάσει και της πολιτικής βούλησης που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα, στόχος είναι η εταιρεία όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και άνθισης. Και αυτό θα γίνει». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ έχουν υπογράψει τριετή συλλογική σύμβαση για την περίοδο 2016-2018.


Από την πλευρά τους, οι τευτλοπαραγωγοί δίνουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 5/1, προκειμένου να πληρωθούν για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, αλλιώς την Δευτέρα, 8/1 δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στείλουν εξώδικο στη διοίκηση της ΕΒΖ, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης. Από την πλευρά του, ο κ. Καραχάλιος τόνισε ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα πληρωθούν και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα χάσουν τα χρήματά τους».


Πάντως, εκπρόσωποι συλλόγων των τευτλοπαραγωγών από τη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Ορεστιάδα, έχουν δηλώσει την αγανάκτησή τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους μένουν σε εκκρεμότητα και δεν μπορούν να τις διευθετήσουν, ενώ την ίδια ώρα αδυνατούν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη φετινή καλλιεργητική χρονιά.


Τους τελευταίους μήνες του 2017, όπως αναγνώρισε η διοίκηση της εταιρείας, παρατηρήθηκε σημαντικός περιορισμός των εργασιών της. Κατά την ίδια, συρρικνώθηκε κατά 50% ο τζίρος, μείωση που οφείλεται αφενός στη μείωση της παραγωγής και την είσοδο πληθώρας ανταγωνιστών στην αγορά ζάχαρης μετά την πρόσφατη απελευθέρωσή της, αφετέρου στη δραστική πτώση της τιμής της ζάχαρης κατά περίπου 30% έναντι του προηγούμενου έτους. Όπως επισημαίνει η διοίκηση, η μείωση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης αναμένεται με βεβαιότητα να συνεχισθεί ή και να ενταθεί το προσεχές διάστημα.




Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ





« Προηγουμενο
Επομενο »