ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Στους 80 ανέρχονται οι κάδοι που έχουν καεί από τις αρχές του 2017 στη Λάρισα

Στους 80 ανέρχονται οι κάδοι που έχουν καεί από τις αρχές του 2017 στη Λάρισα


Το φαινόμενο φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων δεν λέει να σταματήσει στην πόλη της Λάρισας, με τρεις ακόμη να καταστρέφονται σήμερα το πρωί κοντά στο κέντρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας και με τη Δημοτική Αρχή να... πονοκεφαλιάζει για να βρει λύσεις.


Σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, Β. Λαχανά, το όλο θέμα φαίνεται να προκύπτει από στάχτες και κάρβουνα τα οποία πολίτες πετούν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς να έχουν σβήσει μετά την καύση σε τζάκια και σόμπες. Έτσι, το κακό δεν αργεί να γίνει, χωρίς πάντως να αποκλείεται και η πιθανότητα σε ορισμένες περιπτώσει να πρόκειται για κάποιον εμπρηστή. «Το πιο πιθανό είναι όμως οι φωτιές να προκαλούνται από τη στάχτη τζακιών και σομπών, μιας και τα περιστατικά καταγράφουν αύξηση κυρίως τον χειμώνα» αναφέρει ο κ. Λαχανάς, τονίζοντας ότι αν κάποιος εντοπιστεί τότε του επιβάλλεται πρόστιμο.


Βέβαια, ένας κάδος αυτή τη στιγμή κοστίζει για τον Δήμο Λαρισαίων 220 ευρώ. Μπορεί φαινομενικά το κόστος να μην είναι εξωπραγματικό, αλλά αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι στα όρια του Δήμου Λαρισαίων έχουν καταστραφεί από φωτιά 80 κάδοι από τις αρχές του 2017. Υπ αυτό το πρίσμα ο Δήμος Λαρισαίων έχει χρεωθεί 17.600 ευρώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις καταστροφές των κάδων!


Μόνη λύση; Η συνειδητοποίηση των πολιτών ότι δεν θα πρέπει να πετούν στάχτη και κάρβουνα, υπολείμματα δηλαδή από τζάκια και σόμπες, χωρίς να είναι σίγουροι ότι αυτά δεν σιγοκαίνε. Άλλωστε δεν είναι η καταστροφή ενός κάδου η μόνη συνέπεια, αφού έχουν καταγραφεί και ζημιές σε παρακείμενα οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτης ΙΧ που υπέστη ζημιές από φωτιά σε κάδο έχει κινηθεί νομικά ζητώντας αποζημίωση από τον Δήμο Λαρισαίων, αφού ο υπαίτιος της φωτιάς δεν εντοπίστηκε ποτέ!



Πηγή: www.thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)






« Προηγουμενο
Επομενο »