ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια στην Τερψιθέα (ΦΩΤΟ)

Τα Θεοφάνεια στην Τερψιθέα (ΦΩΤΟ)



Στις πόλεις και τα χωριά της ηπειρωτικής χώρας ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός λαμβάνει χώρα εντός της εκκλησίας . Ο δε Τίμιος Σταυρός καταδύεται σε θαλάσσιο χώρο εντός λιμένων, σε όχθες ποταμών ή λιμνών σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη το Βαπτιστή.





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη η γιορτή των Αγίων Θεοφανίων το περασμένο Σάββατο 06/01/2018 στην Τερψιθέα. Στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού τελέστηκαν ο όρθρος, η θεία λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιωακείμ Γιάννο.





Στη συνέχεια οι πιστοί μετέβησαν στον Πηνειό Ποταμό, στον χώρο του Κ.Ε.Π.Μ. της 1ης Στρατιάς, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.


Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας, αντιπροσωπία του Τάγματος Μηχανικού της 1ης Στρατιάς και εκπρόσωποι φορέων της Κοινότητας.





Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο ευχαριστούν τη Διοίκηση του Μηχανικού 1ης Στρατιάς για τη παραχώρηση του χώρου, τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ για τη διάθεση του λεωφορείου για τη μεταφορά των πιστών και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.




Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »