ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση και ανοιχτή ξενάγηση έθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εκδήλωση και ανοιχτή ξενάγηση έθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας



Εκδήλωση και ανοιχτή ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης
«ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής “παρουσίας”»


Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για την έκθεση «ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής “παρουσίας”», η οποία παρουσιάζεται στην Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο «Άνθρωπος – Aστικό Τοπίο – Πολιτική, ένα διαδραστικό τρίπτυχο στο εικαστικό έργο του Λουκά Βενετούλια», την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. Η έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Λάρισα το έργο ενός από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, ο οποίος επηρέασε όχι μόνον το εικαστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα την ελληνική εικαστική σκέψη. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τη Συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», τη Συλλογή Προσωπογραφιών Καθηγητών του Α.Π.Θ., το Μουσείο Μπενάκη και Ιδιωτικές Συλλογές.


Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετάσχουν, ο κ. Ζήσης Σκαμπάλης, αρχιτέκτονας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος θα αναφερθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη μετάβασή της στη νεωτερικότητα μέσα από το εικαστικό βλέμμα του Λ. Βενετούλια, η επιμελήτρια της έκθεσης Δρ Στέλλα Μουζακιώτου, Ιστορικός Τέχνης, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Αθήνας, η οποία και θα παρουσιάσει τον κοινωνικοπολιτικό στοχασμό της ζωγραφικής του Λουκά Βενετούλια μέσα από το διαδραστικό τρίπτυχο Άνθρωπος - Αστικό Τοπίο - Πολιτική. Επίσης, ο διακεκριμένος ποινικολόγος κ. Γιάννης Διαμαντής, φίλος του καλλιτέχνη, ο οποίος πρόσφατα προέβη σε δωρεά, προς την Πινακοθήκη, του έργου του καλλιτέχνη με τίτλο «Μεσαριά και Αντάρτης», θα μιλήσει για τη φιλία του με το ζωγράφο και τον “άνθρωπο” Λουκά Βενετούλια. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η κ. Δέσποινα Βενετούλια, σύζυγος του καλλιτέχνη.


Με το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό από την επιμελήτρια της έκθεσης κα Στέλλα Μουζακιώτου.



Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Φεβρουαρίου 2018.

Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες: τηλ. 2410-671176




Newsroom larisacitynews.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »