ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση για το AIDS στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Παλαμά (ΦΩΤΟ)

Ενημέρωση για το AIDS στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Παλαμά (ΦΩΤΟ)



Στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ έγινε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 ενημέρωση για τον ιό HIV από τον κ. Σακελλαρόπουλο Αλέξη, εκπρόσωπο της Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ζωής». 


Το πρόγραμμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου» έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΘ και έχει ως στόχο την παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης σε σχέση με τη λοίμωξη HIV και το AIDS. 





Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ και περιελάμβανε ενημερωτική ομιλία με διαδραστική παρουσίαση, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τους μαθητές. 


Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν τα αρνητικά στερεότυπα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV. 





Τέλος δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν σχέση με τις θεραπευτικές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στις μέρες μας, τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τη χρήση προφυλακτικού ως το κυριότερο μέτρο πφύλαξης από τον HIV και τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.




Newsroom larisacitynews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »