ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ένταση στη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών !

Ένταση στη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών !


Ένταση και βαριές κουβέντες ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Λαρισαίων Αγροτών στην οποία κλήθηκε ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Σιδερόπουλος να δώσει εξηγήσεις για ελλειπή παραστατικά όπως αυτά διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που διενήργησε ο φοροτεχνικός Σπύρος Βαλιώτης για το έτος 2016, μετά από αίτημα της νέας διοίκησης και του Προέδρου της Φώτη Παπαδόπουλου. Ο κ. Σιδερόπουλος δεν απαλλάχθηκε από τα μέλη από τις όποιες ευθύνες- σε πολιτικό επίπεδο- για τον διαχειριστικό έτος 2016 για όσα ο έλεγχος κατέδειξε. 30 ψήφισαν κατά της της απαλλαγής του και 28 υπέρ.




Μιλώντας στα μέλη ο κ. Σιδερόπουλος ανέφερε ότι με «πραξικόπημα» αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και κατηγόρησε το νυν πρόεδρο Φώτη Παπαδόπουλο ότι είπε ψέματα για τα στοιχεία που παρουσίασε τα οποία τα χαρακτήρισε «προϊόν συρραφής».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι δεν μπορούσε να μείνει απαθής σε όσα διαπιστώθηκαν και για το λόγο αυτό ανέθεσε τον έλεγχο στον φοροτεχνικό Σπύρο Βαλιώτη. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του εάν δεν αποφασιζόταν η μη απαλλαγή του Χρήστου Σιδερόπουλου από τις όποιες ευθύνες και την έλλειψη των παραστατικών κατά την διάρκεια της προεδρείας του . Σύμφωνα με τον έλεγχο φαίνεται να λείπουν από τα τα ταμεία του Συνεταιρισμού από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του το ποσό των 31.000. Τουλάχιστον για αυτό το ποσό δεν υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά. Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «παρά τις οχλήσεις προς τον κ. Σιδερόπουλο αυτός δεν ανταποκρίθηκε και ακολουθήθηκε στη συνέχεια η διαδικασία του ελέγχου».





Ο γνωστός αγροτοσινδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης στην τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής Σιδερόπουλου καθώς ο συνεταιρισμός έπρεπε να προχωρήσει μπροστά.


Μιλώντας ο Σπύρος Βαλιώτης οποίος διενήργησε τον έλεγχο τόνισε ότι υπάρχουν ελλειπή παραστατικά για τα έξοδα τα οποία εμφανίζονται για το 2016.Μάλιστα σημείωσε ότι «όταν ξεκίνησα το έλεγχο ο συνεταιρισμός δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Στον έλεγχο φαινόταν ότι έχουν δοθεί λεφτά χωρίς να έχουν κοπεί παραστατικά».





Η συνέλευση επικύρωσε τον ισολογισμός του 2016 ενώ αποφασίστηκε να οριστεί ελεγκτής για τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στα παραστατικά. Φαίνεται όμως ότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.





Πηγή: www.larissanet.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »