ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η ΔΕΥΑΛ εγκαινιάζει το "ebill" για τους λογαριασμούς νερού των Λαρισαίων

Η ΔΕΥΑΛ εγκαινιάζει το "ebill" για τους λογαριασμούς νερού των Λαρισαίων



Στην εποχή του λογαριασμού, e-bill, μπαίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Λάρισας με το σύστημα που εγκατέστησε πρόσφατα στη διαδικτυακή σελίδα της deyal.gr και μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν πλέον να διατηρούν ηλεκτρονικό αρχείο των λογαριασμών τους, να ειδοποιούνται για την έκδοση του επόμενου, αλλά και να κάνουν εξόφληση του ποσού από την οθόνη του υπολογιστή τους.


Το σύστημα έως σήμερα λειτουργούσε με τον κλασικό τρόπο. Κάθε δύο μήνες καταφθάνει στο σπίτι ο λογαριασμός του νερού και ο πολίτης καλείται να τον εξοφλήσει είτε ηλεκτρονικά, είτε στα γκισέ της επιχείρησης, είτε σε κάποιον από τους συμβεβλημένους πράκτορες. Τώρα, οι καταναλωτές της Λάρισας έχουν τη δυνατότητα, μέσω του ebill που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες πιλοτικά στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΛ www.deyal.gr να πληρώνουν απευθείας τον λογαριασμό, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να διατηρούν ηλεκτρονικό αρχείο τόσο των λογαριασμών, όσο και των πληρωμών που θα κάνουν.


Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΛ, πατώντας στον σχετικό σύνδεσμο και στη συνέχεια στην επιλογή «νέος χρήστης» ο καταναλωτής συμπληρώνει τα στοιχεία του, όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΦΜ, κωδικό πρόσβασης, τον κωδικό ηλεκτρονικό πληρωμής που αναγράφεται σε κάποιον περασμένο λογαριασμό και τον αριθμό του υδρομέτρου του. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής αποστέλλεται στον χρήστη email για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του και στο εξής μπορεί να ελέγχει διαδικτυακά τους λογαριασμούς του, ενώ έχει τη δυνατότητα να ειδοποιείται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που εκδίδεται νέος λογαριασμός.


Η δοκιμαστική εφαρμογή λειτουργεί εδώ και 2 μήνες, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Θεόδωρο Καφφέ υπολογίζεται ότι η κανονική λειτουργία θα εφαρμοστεί σε έναν μήνα περίπου. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 450 πολίτες για το νέο αυτό σύστημα, ενώ καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων. Σύμφωνα με τον κ. Καφφέ στόχος της εφαρμογής του ηλεκτρονικού λογαριασμού είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το υπόλοιπο του λογαριασμού, την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού του, την ειδοποίηση και την εκτύπωση του λογαριασμού του από το σπίτι, την ενημέρωσή του για την έκδοση του λογαριασμού του και τη δυνατότητα εξόφλησης του λογαριασμού με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Επιπλέον με αυτή την πρακτική θα επιτευχθεί αποσυμφόρηση των ταμείων, η εύκολη και γρήγορη πληροφόρηση και επικοινωνία με τους καταναλωτές και η δυνατότητα «απομακρυσμένης», ηλεκτρονικής εξόφλησης.




Πηγή: www.eleftheria.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »