ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ηχηρό το μήνυμα από το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ηχηρό το μήνυμα από το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα! (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Ηχηρό πατριωτικό μήνυμα από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες - Μητσοτάκης: Έκφραση εθνικής υπερηφάνειας χωρίς κομματικό χρώμα - Πώς «διαβάζουν» οι πολιτικές δυνάμεις το μήνυμα


Το ηχηρό πατριωτικό μήνυμα που έστειλαν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας που κατέκλυσαν το μεσημέρι της Κυριακής το κέντρο της πρωτεύουσας στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία για να διαδηλώσουν ενάντια σε όσα τεκταίνονται στο Σκοπιανό, δεν μπορεί να αγνοηθεί από την κυβέρνηση, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν στελέχη της αντιπολίτευσης.


Παρά την απόπειρα αμφισβήτησης της, η λαοθάλασσα του Συντάγματος δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και υποχρεώνει τους κυβερνώντες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την απαίτηση των συγκεντρωμένων για απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής γραμμής στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γειτονικής FYROM.


Η κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων που διατυπώνονταν μετά το τέλος της συγκέντρωσης είναι ότι επρόκειτο για «ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο, που όμοιο της δεν έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια», όπως από πολλές πλευρές ομολογείται.


Δεν είναι, εξάλλου, λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο μαζικός χαρακτήρας της διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών μπορεί να αποτελέσει όπλο στη διπλωματική φαρέτρα της χώρας. Αλλά, όπως επισημαίνεται, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την έως τώρα τακτική η οποία χαρακτηρίζεται, αφενός, από τη μυστικότητα των διαβουλεύσεων που κάνει στο παρασκήνιο και, αφετέρου, από το διχαστικό πνεύμα που καλλιεργεί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.


Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους τόσο για το πλήθος των συγκεντρωμένων όσο και για το γεγονός ότι απομονώθηκαν τα ακραία στοιχεία και έπεσαν στο κενό οι συντονισμένες προσπάθειες κυβερνητικών και παρακυβερνητικών κύκλων να περιορίσουν τη συμμετοχή και να αμαυρώσουν την εικόνα του συλλαλητηρίου. 



















Σε μια μετριοπαθή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έκφραση εθνικής υπερηφάνειας» που «δεν είχε κομματικό χρώμα», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκαν «το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά». 


«Κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και υποστήριξε ότι οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους, αλλά και την «έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα».


«Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν ο,τιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα». 


Μιλώντας για τον εαυτό του τόνισε ότι «ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς». Και κατέληξε: «Κυρίως, όμως, έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον». 






Πηγή: www.protothema.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »